Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Coinhako, een cryptocurrency exchange uit Singapore die in 2014 is opgericht, heeft alle opnames voor gebruikers op haar platform stopgezet. Dit nadat de exchange ongeveer een week eerder gehackt was.
De crypto exchange heeft inmiddels gereageerd op de cyberaanval. Volgens de exchange zijn de fondsen van de gebruikers veilig en is de opgelopen schade minimaal. Gebruikers kunnen gerust zijn.
Op vrijdag 21 februari 2020 hield de exchange een gepland onderhoud. De hackers maakte hier echter gebruik van en vielen de exchange op dezelfde dag aan. Volgens een woordvoerder van de crypto exchange was het dan ook een geavanceerde én gecoördineerde hack-aanval. De exchange is van plan om verbeterde beveiligingsfuncties te implementeren als resultaat van deze eerste hack.
Coinhako liet via Twitter weten dat een het beveiligingssysteem een afwijking snel ontdekt had. Hierdoor kon het snel verholpen worden en werd de schade minimaal gehouden. Naar verluidt zijn er in totaal nog geen 20 gebruikers getroffen. Van de getroffen gebruikers zijn bij iedereen 100% van de gehackte fondsen teruggestort.
On 21st Feb 2020, our system was quick to detect transactional anomalies. This allowed us to react and keep affected parties low.
— Coinhako (@coinhako) February 27, 2020
Affected parties have been fully reimbursed and here is an overview of the incident 👇🏻
Join Telegram for more info https://t.co/y2TAdAyLLZ#coinhako pic.twitter.com/xBAAhfgsHb
Nadat de hack is geweest, is een herstelplan opgesteld. In dit plan was een persoonlijke opvolging ingepland. Gebruikers die zijn getroffen zijn namelijk persoonlijk opgevolgd door een medewerker van Coinhako.
Alle gebruikers die nu willen inloggen moeten hun wachtwoord en twee-factorautorisatie door beveiligingsmaatregelen weer opnieuw instellen. Ook probeert de exchange, in samenwerking met de politie, om de daders achter de hack te achterhalen.
Naar verluidt gaan alle functies op de exchange weer open vanaf 1 maart 2020, op de verzendfunctie na. Deze blijft wat langer inactief als belangrijke maatregel tegen niet-toegestane uitstroom van transacties.