Crypto exchange CoinSpot uit Australië wint ISO-veiligheidsaccreditatie

CoinSpot is in Australië één van de top crypto exchanges op volume. Nu hebben zij naar verluidt hun beveiligingssystemen met succes laten testen door de ‘International Organization for Standardization’ (ISO).


Eerste crypto exchange in Australië

Hierdoor heeft de cryptocurrency exchange als eerste exchange in Australië een ISO-informatiebeveiligingsaccreditatie mogen ontvangen. Naar verluidt zijn ongeveer 1 miljoen gebruikers actief op de Australische crypto exchange.


Eisen ISO-norm

Om te voldoen aan de ISO-norm, moet een bedrijf verplicht een externe audit laten uitvoeren door een geaccrediteerde certificeringsinstantie in Australië. In het geval van Coinspot voerde SCI Qual International de externe audit uit.

Nationale instanties in 164 landen maken gebruik van de normen die door ISO worden ontwikkelt. Het doel hiervan is uiteindelijk om de klanten van de bedrijven in bescherming te brengen. Hierdoor zullen voortdurende inspanningen moeten worden gepleegd om dit te kunnen waarborgen.


Externe audit

Tijdens de externe audit heeft SCI Qual grondig onderzoek uitgevoerd. Zo werden alle informatiebeveiligingsprocessen en -praktijken van de Australische cryptocurrency exchange onder de loep gelegd. Er werd bijvoorbeeld gekeken naar de bewaring van de digitale activa, opgeslagen informatie over werknemers, informatie over leveranciers en klanten en het intellectueel eigendom.

Hierdoor is SCI Qual in staat om te kijken naar verbeterpunten van de beveiliging op de exchange. Het beleid van SCI Qual is dan ook bedoeld om de beveiliging van de betreffende partij te verbeteren door ongeoorloofde toegang te elimineren.