Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De in de Verenigde Staten (VS) gevestigde cryptocurrency exchange Kraken, is naar verluidt aangeklaagd door een voormalig werknemer. De voormalig werknemer beschuldigt het bedrijf van intimidatie, discrimintatie, onrechtmatige beëindiging en een gebrek aan huur.
De rechtszaak is aangespannen door Nathan Runyon, een voormalig werknemer bij de cryptocurrency exchange. Runyon maakt een paar serieuze beschuldigingen naar de cryptocurrency exchange. Zo zouden er klantenfondsen verdwijnen en zouden er sancties worden geschonden. Runyon zou naar verluidt ook niet uit zichzelf, als financieel analist bij de exchange, zijn vertrokken, maar zou zijn ontslagen. De reden hiervoor is naar verluidt omdat hij deze problemen ter sprake bracht.
De exchange was naar verluidt actief in veel landen die door de VS zijn gesanctioneerd. Hierdoor was samenwerken met die landen illegaal. De exchange was echter niet van plan om hier een verandering in aan te brengen, aldus de voormalige werknemer.
Ook bleek uit onderzoek van de voormalige werknemer dat de bankrekeningen van Kraken miljoenen dollars minder hadden dan het totale klantengeld dat het bedrijf in bezit zou hebben. Als alle klanten er dus voor zouden kiezen om hun geld van de exchange te halen, zouden zij dit niet kunnen uitbetalen. De werknemer is naar verluidt van het project verwijdert, nadat hij dit aangaf bij zijn leidinggevende.
De wijze waarop Runyon is ontslagen is opvallend. Zo zou de voormalige werknemer een aantal dagen hebben vrijgenomen van zijn betaalde vakantiedagen, omdat hij een lange periode (circa een jaar) niets had opgenomen.
Toen de destijds werknemer op zijn eerste verlofdag was, werd hij via een chatbericht ontslagen door zijn leidinggevende.
Runyon beschuldigd het bedrijf nu van onrechtmatige beëindiging en discriminatie van hem als gehandicapte Marine Korps-veteraan.
Hier blijft het echter niet bij. Zo zou Runyon gevraagd zijn om zijn woonadres op te geven als adres voor judirische, bank- en licentiedocumenten. Dit vanwege dat de exchange naar verluidt bang zou zijn voor ontvoeringen in de crypto-industrie.
Tot slot zou de exchange een bedrag van $1.600 per maand betalen voor huur aan de voormalig werknemer. Dit heeft de exchange naar verluidt echter nooit gedaan. Hierdoor wordt dit ook meegenomen in de aanklacht.
Er is nog geen officieel antwoord vanuit Kraken. Hierdoor is hun kant van het verhaal nog onbekend.