XRP EXPERT
Ripple

Crypto expert legt uit wat te verwachten bij goedkeuring XRP ETF

De toenemende populariteit van Bitcoin (BTC) is in aanzienlijke mate te danken aan de introductie van een Spot exchange-traded fund (ETF), een ontwikkeling die wereldwijd de aandacht van investeerders heeft getrokken. Deze trend roept echter vragen op over de mogelijke effecten van een vergelijkbare ontwikkeling voor Ripple (XRP).

In het licht van deze discussie heeft een vooraanstaande crypto-onderzoeker van de 3T Warrior Academy, bekend als ABS, op platform X diepgaande analyses gedeeld over wat de introductie van een Ripple (XRP) ETF zou kunnen betekenen voor de markt.

De potentiële impact van een XRP ETF

ABS benadrukt dat de introductie van een XRP ETF waarschijnlijk zal leiden tot een verhoogde liquiditeit voor XRP. Exchange-traded funds (ETF’s) bieden een toegankelijkere manier voor een breder publiek om te investeren in specifieke activa, zoals cryptocurrencies, zonder direct te hoeven investeren in het onderliggende actief zelf.

Dit maakt het investeren in crypto aantrekkelijker en toegankelijker voor diegenen die voorheen terughoudend waren vanwege de complexiteit of de risico’s. Een grotere toegankelijkheid en het gebruiksgemak van het handelen via ETF’s leiden typisch tot een toename van het handelsvolume van het betreffende actief.

Een verhoogd handelsvolume bevordert de liquiditeit, wat betekent dat het kopen of verkopen van grote hoeveelheden van het actief gemakkelijker wordt, met minimale impact op de marktprijs.

Media gekte

ABS voorziet dat de lancering van een XRP ETF aanzienlijke media-aandacht zou trekken, wat volgens de onderzoeker kan leiden tot een ware hype rondom Ripple. De betrokkenheid van prominente financiële instellingen en regelgevende autoriteiten in het goedkeurings- en beheerproces van een XRP ETF zou extra belangstelling wekken.

Bovendien heeft Ripple in de loop der jaren een aanzienlijke aanwezigheid opgebouwd in de Azië-Pacific regio. De wereldwijde aantrekkingskracht van een ETF zou de perceptie van XRP en cryptocurrencies in het algemeen kunnen versterken. Dit zou meer beleggers en het algemene publiek kunnen aantrekken, waardoor de interesse in en acceptatie van digitale valuta’s verder toeneemt.

Vervolgstappen Ripple rechtszaak

In december 2020 daagde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Ripple Labs voor de rechter, met claims over XRP als een niet-geregistreerd effect. Recente ontwikkelingen wijzen op een wending in de rechtszaak. De SEC heeft bepaalde aanklachten ingetrokken en rechter Analisa Torres verklaarde dat de verkoop van XRP op exchanges niet onder de effectenwetgeving valt.

Belangrijke data in 2024 markeren cruciale fasen in deze rechtszaak. Deze omvatten indieningsdeadlines voor zowel Ripple als de SEC en zijn cruciaal voor de einduitspraak. De uitkomst kan significant de XRP-prijs beïnvloeden, met voorspellingen van boven de $1 bij een gunstige uitspraak. 

Handel €10.000 gratis en krijg 20 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Zuid-Koreaans bedrijf integreert XRP in betalingssysteem
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’