Newsbit

Ripple (XRP)

Crypto fans reageren op Ripple rechtszaak van SEC over XRP

Ripple (XRP)

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, zei vandaag dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak aan het voorbereiden was tegen de vermeende uitgifte van XRP-tokens zonder vergunning van het bedrijf.


Rechtszaak tegen Ripple

Vanmorgen zei Garlinghouse dat Ripple de rechtszaak en de vermeende discriminatie van het bedrijf zou aanvechten. Hij verklaarde dat de procedure een aanval was op de bredere cryptomarkt. Deze verklaring irriteerde echter velen in de cryptocurrency gemeenschap.

Het online sentiment onder deelnemers uit de industrie over de ontwikkeling van de rechtszaak was bijzonder genoeg grotendeels eenzijdig. Velen leken het eens te zijn met de mening van de SEC, dat XRP een beveiliging zonder vergunning was. Ze kiezen dus niet de kant van Ripple.

Bitcoin grootheden speelden ook in op de kritiek. Samson Mow, CSO van Blockstream, zei dat er “niets crypto of innovatiefs aan XRP of Ripple” is. Bitcoin investeerder Stephan Livera zei dat “Ripple niets te maken had met Bitcoin”. Hij voegde eraan toe dat Garlinghouse opmerking over de ‘aanval op crypto’ niet relevant was.

Tot dusverre behandelt de SEC Bitcoin en Ethereum als activa in plaats van als effecten. Hierbij worden effecten gedefinieerd als een gereguleerd financieel instrument dat een belang in een bedrijf vertegenwoordigt – zoals aandelen – in plaats van als een valuta.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Waar komt deze kritiek vandaan?

De relatie tussen Ripple en XRP blijft echter omstreden. Dit heeft dan ook de SEC-rechtszaak aangetrokken. Ripple zegt dat het niets te maken heeft met XRP, maar bezit meer dan 50 miljard XRP-tokens en is berucht vanwege het verkopen van enorme hoeveelheden daarvan op de open markt. Degenen van het bedrijf hebben het token gemaakt voordat het aan het bedrijf werd geschonken, waardoor verwarring ontstond over de vraag of het bedrijf er verantwoordelijk voor is. Ook draagt Ripple bij aan de XRP Ledger’s code. Dit zijn enkele van de belangrijkste oorzaken van de kritiek op het bedrijf.

Daarnaast zouden Garlinghouse en Chris Larsen, mede-oprichter van Ripple, een aanzienlijke hoeveelheid XRP bezitten. Sommigen zeggen hierover dat het een geval is van centralisatie van XRP-tokens – en een schending van wat de SEC beschouwt als een verdeelde cryptocurrency.

“Op dit moment is de grote vraag of gecentraliseerde beurzen XRP schrappen terwijl de zaak in behandeling is”, zei Chervinsy. Hij voegde eraan toe dat de SEC beweert dat een actief verhandeld crypto-token zonder voorafgaande toestemming of regulering aan Amerikaanse investeerders is verkocht.

Het sentiment heeft effect op de prijs van XRP. De prijs is vandaag al met meer dan 20 procent gedaald.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top