Newsbit

ripple crash xrp crash

De SEC gaat Ripple aanklagen – prijs crasht

ripple crash xrp crash

Ripple zal worden aangeklaagd door de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) wegens de vermeende verkoop van niet-gelicentieerde effecten (securities) in de vorm van XRP-tokens, zo laat Fortune weten.


“De SEC heeft gekozen om Crypto aan te vallen”

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, heeft vannacht een twitter-post geplaatst waarin hij vertelt dat de Amerikaanse Security and Exchange Commission het bedrijf aan zal klagen. Garlinghouse schreef het volgende:

“Vandaag heeft de SEC gekozen om crypto aan te vallen. Voorzitter Jay Clayton probeert de Amerikaanse innovatie in de crypto-industrie te beperken.”


Een enorme XRP crash

Terwijl Ripple (XRP) nu aanklaagt gaat worden, zijn Bitcoin en Ethereum beide ontsnapt aan de handhaving van de SEC vanwege hun gedecentraliseerde karakter.

XRP, de token die aan Ripple is gekoppeld, wordt echter al lang bekritiseerd als sterk gecentraliseerd. Ripple heeft namelijk een escrow rekening van ongeveer 50 miljard XRP, wat ongeveer de helft van het totale aanbod is.

Ondanks de rechtszaken en de pijnlijke splitsingen tussen de oorspronkelijke oprichters, heeft Ripple ervoor gezorgd dat ze één van de rijkste bedrijven van de fintech-industrie te worden. Het bedirjf heeft een reserve van XRP tokens die theoretisch bijna $25 miljard waard is, zelfs na de enorme daling van 14% van vandaag.

De daling van de XRP prijs wordt grotendeels veroorzaakt door het slechte nieuws van vandaag.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Chris Larsen en Brad Garlinghouse zijn verdachten

Ripple plaatste een tijd geleden een document op zijn website waarin het zijn standpunt uitlegde. Ripple vertelt dat de SEC ervoor kiest om zelf virtuele winnaars en verliezers te kiezen door ETH en BTC niet en XRP wel als security te benoemen. Hiermee vernietigt Amerika het innovatieproces.

Ripple bleef beweren dat Bitcoin en Ethereum twee Chinese virtuele valuta zijn waarvan de SEC heeft verklaard dat ze geen effecten zijn en dat innovatie in de cryptocurrency-industrie nu volledig aan China zal worden afgestaan. .

Volgens Fortune wordt verwacht dat zowel Garlinghouse als mede-oprichter Chris Larsen, wiens gecombineerde vermogen wordt geschat op $13 miljard, als verdachten zullen worden genoemd in de mogelijke rechtszaak.

Hoewel Garlinghouse heeft verklaard dat Ripple zou blijven gedijen, zelfs met een beveiligingsaanduiding voor XRP, heeft het bedrijf onlangs beweerd op zoek te zijn naar een nieuw hoofdkantoor buiten de Verenigde Staten, met het argument dat een gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving zijn hand dwong.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top