Tijdelijke actie: Maak een account op Bitvavo en krijg €25 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €25
Welkomstbonus!
De DeFi-app ‘bZx’ is opnieuw gehackt. Ditmaal zijn er 2.378 Ethereum tokens gestolen ter waarde van $635.000.
Een paar dagen geleden werd het Fulcrum DeFi-ecosysteem gehackt via een zwakpunt in bZx. Deze wordt gebruikt voor de handel op Fulcrum. De hacker slaagde erin weg te komen met 2.300 in Ethereum ($575.000).
De hacker verkreeg het geld door crypto-leningen te manipuleren. Bij de tweede hack is de hacker er in geslaagd om nog meer Ether te stelen dan de eerste keer. Deze keer was het meer dan 2378 ETH ($635.000).
In een blogpost wordt een snelle analyse van een andere hack op de bZx DeFi-app gedeeld. Mudit Gupta, een ex-Google-software-ingenieur en een DLT-fan, verklaarde dat het te vroeg is om te spreken van een gedetailleerde analyse van de nieuwe hack. Maar tot nu toe heeft heeft hij een snelle analyse gedeeld.
“De hack leek sterk op de vorige hack en werd op 18 februari 2020 in één transactie uitgevoerd.”
De hacker gebruikte het handelssysteem om de 2.378 ETH te bemachtigen en manipuleerde deze tokens naar zijn eigen wallet.
“De hacker verkreeg 2378 ETH, maar bZx verloor 2716 ETH. Iemand anders verdiende dus nog 338 ETH. Deze 338 ETH is verdiend door mensen die de 900 ETH-bestelling van de hacker voor sUSD op Kyber hebben uitgevoerd. De hacker zou zijn eigen orders ingevuld kunnen hebben, zodat ze tot 2716 ETH hebben verdiend.”
Zo slaagde de hacker erin om meer dan $1 miljoen dollar aan Ethereum tokens te verdienen in slechts twee aanvallen.
Er zijn de laatste tijd veel positieve berichten naar buiten gekomen met betrekking tot DeFi. Toch is niet iedereen te spreken over de opkomende innovatie. De mede-oprichter van Litecoin, Charlie Lee, zei dat DeFi vergelijkbaar is met gecentraliseerde exchanges. Hij tweette:
“Daarom geloof ik niet in DeFi. Het is het slechtste van beide werelden. De meeste DeFi kunnen worden gesloten door een gecentraliseerde partij, dus het is gewoon decentralisatie theater. En toch kan niemand een hack ongedaan maken of exploiteren tenzij we meer centralisatie toevoegen. Dus hoe is dit beter dan wat we nu hebben?”