crash
Bitcoin

Crypto-handelaren zien honderden miljoenen verdampen door Bitcoin crash

De Bitcoin (BTC) koers is gisteravond laat van een klif gevallen, wat van de cryptomarkt een slagveld heeft gemaakt. De crash zorgt zoals gewoonlijk voor een hoop angst en paniek onder alle crypto-investeerders, maar heeft tevens honderden miljoenen dollars laten verdampen onder crypto-derivatenhandelaren. 

Meer dan $300 miljoen geliquideerd

De Bitcoin koers verloor gisteren rond 23:00 uur in iets meer dan een uur tijd meer dan 6% van zijn waarde. Om precies te zijn viel Bitcoin vanaf een koers van zo’n $62.000 terug tot een absolute bodem van $58.000. Deze koersdaling heeft tot een berg aan liquidaties geleid op de derivatenmarkt onder handelaren die juist hun zinnen hadden gezet op een koersstijging (met zogeheten long-posities).

Liquidaties is een fenomeen dat voorkomt binnen leverage trading, waarbij handelaren geld lenen om een grote positie in te nemen dan ze zich normaal zouden kunnen veroorloven. Wanneer de markt echter de andere kant op beweegt – en de waarde van het onderpand onder een bepaalde drempel zakt – kan het handelsplatform de positie automatisch liquideren om verdere verliezen te voorkomen.

Liquidaties kunnen een domino-effect veroorzaken van lagere koersen die op hun beurt weer meer liquidaties triggeren. Met de rappe koersdaling van gisteren lijkt dit het geval te zijn geweest, wat ook wel een long squeeze wordt genoemd.

Uit data van CoinGlass blijkt dat er in de afgelopen 24 uur meer dan 83.000 handelaren zijn geliquideerd voor een totaal verlies van grofweg $322 miljoen. Het leeuwendeel is logischerwijs afkomstig van long-posities, namelijk $287 miljoen.

BTC koers behoudt opwaartse trend

Direct nadat Bitcoin een prijs van $58.000 aantikte, schoot het de lucht in tot enkele honderden dollars boven de $59.000. Sindsdien houdt Bitcoin stand boven de $59.000. 

Zoals crypto-analist Matthew Hyland aankaart, houdt Bitcoin vooralsnog zijn opwaartse trend intact met steeds hogere diepte-en hoogtepunten. Het is wat dat betreft cruciaal om boven een prijs van $56.000 te blijven.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt