Bitcoin prijs stijgt
Altcoin, Bitcoin

Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?

Volgens steeds meer analisten is bevindt de cryptomarkt zich weer volledig in een bullmarkt. In de afgelopen zeven dagen stegen veel munten explosief in waarde. Zo klom de Bitcoin (BTC) koers met 9,4% en bereikte bijna $63.900. Dit is een opmerkelijke stijging, aangezien de grootste cryptocurrency op 6 september nog op een prijsniveau van $53.300 stond.

Een belangrijke reden voor het toegenomen positieve sentiment is het recente besluit van de Federal Reserve (FED) in de Verenigde Staten om de rentetarieven met 0,5% te verlagen.

Altcoins volgen het voorbeeld van Bitcoin

Naast Bitcoin zagen ook vele andere cryptocurrencies hun waarde flink stijgen in de afgelopen dagen. Grote altcoins zoals Ethereum (ETH), Solana (SOL) en Chainlink (LINK) stegen in een week tijd respectievelijk met 8,7%, 12,6% en 9,1%.

Met veel koersen die in het groen staan, kijkt de cryptomarkt in spanning of de bullmarkt definitief zal losbarsten. Een belangrijke indicatie hiervoor is de ontwikkeling van de BTC koers, aldus de populaire crypto-analist en handelaar Rekt Capital op het social media platform X.

Bitcoin koers richting $67.000?

Volgens analist Rekt Capital bevindt de Bitcoin koers zich momenteel op een belangrijk kantelpunt. Als BTC erin slaagt om boven het prijsniveau van $61.900 te blijven, zou dit een signaal kunnen zijn voor een verdere koersuitbraak. Dit zou de weg kunnen vrijmaken voor een rally richting de bovenste weerstand van de trendlijn, wat neerkomt op een prijsniveau tussen de $66.000 en $67.000.

Ontketening van de crypto bullmarkt

Een stijging naar $67.000 zou een toename van ruim 5% betekenen ten opzichte van het huidige prijsniveau. Voor een volwassen bullmarkt en een bijbehorende ‘altcoin season’ is het echter essentieel dat de BTC koers zijn all-time high (ATH) van $73.700 doorbreekt.

Historisch gezien beginnen altcoins explosief te stijgen wanneer Bitcoin een nieuw prijsrecord behaalt. Dit betekent dat het doorbreken van de $67.000 een belangrijk signaal is, maar het doorbreken van de ATH van $73.700 is cruciaal voor beleggers en traders om in de gaten te houden.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13