Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Crypto-lener Nexo wil Vauld overnemen

Nexo is een in Londen gevestigde cryptocurrency leenbedrijf. Zij willen nu Vauld overnemen, een cryptoplatform dat onlangs nog zijn activiteiten moest stopzetten vanwege enkele financiële uitdagingen. Deze uitdagingen lijken met de overname verdwenen te zijn.

Enkele zorgen wegnemen

Voor de overname moet Nexo echter nog wel enkele zorgen van klanten wegnemen. Het lijkt namelijk in eerste instantie niet direct logisch om een bedrijf met financiële uitdagingen over te nemen. Ook moeten alle fondsen van de gebruikers van Vauld veilig gesteld worden. De CEO van Vauld, Darshan Bathija, zei hierover het volgende in een Tweet:

Ik begrijp dat veel van onze klanten nerveus zijn over uw geld. We werken onvermoeibaar om ervoor te zorgen dat uw financiële gegevens worden beschermd. We hebben een indicatieve term sheet met Nexo ondertekend om tot 100 procent van Vauld te verwerven.

Versterken aanwezigheid in Zuidoost-Azië

Nexo laat weten dat de overname vooral gericht is op de verbetering van de crypto-ruimte en het versterken van hun aanwezigheid in Zuidoost-Azië.

Eerder had Vauld alle opnames, stortingen en de handel op hun platform opgeschort. Het platform kreeg te maken met aanzienlijke financiële uitdagingen. Ze maakte echter direct bekend dat ze alle mogelijke opties onderzoekt en analyseert, inclusief mogelijke herstructureringsopties, die de belangen van de belanghebbenden van Vauld het beste zouden beschermen.

Ondanks de gemaakte inspanningen, had het bedrijf nog steeds te maken met de financiële uitdagingen. Volgens de CEO was dit volledig te wijten aan een combinatie van omstandigheden, zoals de volatiele marktomstandigheden, de financiële moeilijkheden van onze belangrijkste zakenpartners die ons onvermijdelijk treffen, en het huidige marktklimaat.

Sinds 12 juni van dit jaar heeft het bedrijf bijna $200 miljoen aan klantopnames geregistreerd. De daling van de crypto-markt was volgens het bedrijf te wijten aan onder andere de ineenstorting van de UST-stablecoin van Terraform Lab, het Celsius-netwerk dat opnames onderbrak en Three Arrows Capital dat hun leningen niet konden betalen.

De laatste paar dagen lijkt de crypto-markt zich wederom voor een klein deel te herstellen. Waar Bitcoin even onder de $19.000 stond, ligt deze inmiddels weer ruim boven de $20.000. Alhoewel dit uiteraard nog steeds verreweg is van zijn record, lijkt een herstel ingezet te zijn. Het is niet bekend of dit zich blijft voortzetten of niet. Het is hiermee geen handelsadvies.

Regulatie nieuws

Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd
Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten
Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten