Cryptocurrency

Cryptocurrency

Crypto marktkapitalisatie ziet $80 miljard verdwijnen na crash

Eerder vandaag heeft de crypto-markt na een lange stijging een duikvlucht gemaakt. Op het dieptepunt van deze duikvlucht, is de totale kapitalisatie van de cryptomarkt gedaald met maar liefst $80 miljard.


$80 miljard gaat verloren in minder dan 24 uur

Voorafgaand aan de crash van vandaag, hebben meerdere cryptocurrencies een enorme rally meegemaakt. Bitcoin (BTC) steeg door naar ruim $19.000, Ethereum (ETH) naar ruim $600, Ripple (XRP) bijna de $0.90 en Stellar Lumens (XLM) naar bijna $0.21 per stuk. Hierdoor steeg de marktkapitalisatie van de crypto-industrie naar een indrukwekkende $580 miljard. In minder dan een dag is deze waarde nu echter met $80 miljard gedaald naar $500 miljard. Alhoewel deze kapitalisatie nog steeds indrukwekkend is, is het wel een aanzienlijk verlies.

Op dit moment lijkt XRP de minst presterende cryptocurrency te zijn, met een 24-uursverlies van ruim 22%. Hierdoor is de bekende altcoin nu circa $0.53 per stuk waard, waar deze eerder deze week bijna de $0.90 wist te bereiken. Bitcoin is gedaald naar ruim $17.2k, waardoor de bekendste cryptocurrency vandaag zo’n 10% verloren heeft. In onderstaande afbeelding is de heatmap weergegeven van diverse cryptocurrencies. Hierin is de daling en stijging te zien van diverse cryptocurrencies over de afgelopen 24 uur.

Bron: QuantifyCrypto

Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Bitcoin dominantie neemt klein beetje toe

Alhoewel de prijs van BTC ook aanzienlijk gedaald is over de afgelopen 24 uur, neemt de dominantie van de grootste cryptocurrency wel toe. BTC verloor ruim $3.000 over de afgelopen 24 uur, waardoor het op ongeveer $16.500 terecht kwam. Inmiddels heeft de cryptocurrency de grens van $17.000 echter weer doorbroken, waardoor er een ligt herstel plaatsgevonden heeft. BTC staat op het moment dat het artikel gepubliceerd wordt op ruim $17.250.

Waar de dominantie van BTC over de afgelopen weken gedaald was naar ongeveer 60%, ligt deze nu weer op 62,5%. Hierdoor is de dominantie gestegen met circa 2.5%. Een van de redenen hiervoor is dat diverse altcoins na de crash van vandaag in verhouding nog meer geleden hebben dan Bitcoin zelf. Het automatische gevolg hiervan is dat BTC een deel van de marktkapitalisatie terug wint.

Op 18 november 2013 bereikte Bitcoin zijn hoogtepunt wat betreft marktkapitalisatie. De allereerste cryptocurrency wist destijds 96,59% aan marktkapitalisatie te winnen. Sindsdien hebben altcoins steeds een groter deel van de markt weten te winnen. Op 15 januari 2018 kende BTC zijn laagste marktkapitalisatie ooit, namelijk slechts 32,81%. Dit houdt in dat de altcoins op deze datum het merendeel van de markt in handen hadden, namelijk 67,19% in totaal.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten