Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Crypto met creditcard kopen is nu indirect verboden in Taiwan

De financiële toezichthouder in Taiwan heeft een nieuwe nota aan de banksector uitgegeven waarin staat dat zij virtuele activaleveranciers niet de status van handelaar mogen verlenen.

Te speculatief en riskant

Volgens de financiële toezichthouder zijn virtuele activa momenteel nog zeer speculatief en riskant. Ook is de cashflow complex en zou het uitdagend voor het land zijn om de transacties te monitoren.

Hiernaast heeft de toezichthouder ook gespecificeerd dat creditcards in wezen betalingsinstrumenten voor consumenten zijn, niet perse investerings- en vermogensbeheer of betalingsinstrumenten met hoge speculatieve, hoog risico en hoge financiële hefboomwerking. Het verwees naar de aloude traditie om creditcardhouders te behoeden voor het betalen voor onder meer online gokken, aandelen, futures en opties.

3 maanden tijd om aan te passen

Banken zullen 3 maanden de tijd krijgen om aan te passen aan de nieuwe richtlijnen. Daarna moet de auditeenheid haar interne naleving evalueren en de resultaten rapporteren aan de toezichthouder.

Het is niet onbekend dat de toezichthouwer van Taiwan scepsis is tegenover crypto’s. Ze hebben al meerdere keren via verschillende persberichten laten weten dat er risico’s zitten aan virtuele activa. Nu lijken ze toch meer actie te ondernemen. Door de uitgegeven nota is het kopen van virtuele activa via onder andere creditcards verboden geworden. Het is niet bekend wat de volgende stap binnen de crypto-wereld van het land zal zijn.

Regulatie nieuws

Iran heeft eerste importorder met cryptocurrency geplaatst Iran heeft eerste importorder met cryptocurrency geplaatst
Influencers spreken schande van verbod op Ethereum-mixer Tornado Cash Influencers spreken schande van verbod op Ethereum-mixer Tornado Cash
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten