Cryptocurrency

Cryptocurrency

Crypto moet zich nog bewijzen om mainstream te worden volgens CTO PayPal

Volgens de technische hoofdfunctionaris van PayPal moeten cryptocurrency-ontwikkelaars de consument nauwkeurig volgen om de industrie op te schalen.


PayPal CTO & Crypto

Dit zei Sri Shivananda die sinds 2016 als CTO actief is bij PayPal. Volgens Shivananda is cryptocurrency in veel gevallen meer verwant aan een ‘activaspel’ dan een echte valuta. Volgens Shivananda zijn de consumenten het belangrijke waar een bedrijf rekening mee moet houden. Deze moeten ze nauwlettend in de gaten houden. “Als consumenten het gevoel krijgen dat er enige invloed is op cryptocurrencies, komt al het andere automatisch in de rij”, aldus Shivananda.


Digitalisering valuta’s onvermijdelijk

Ook gaf de PayPal CTO aan dat volgens hem de digitalisering van valuta’s onvermijdelijk zal zijn. Het is niet een kwestie van als, maar juist van wanneer, aldus de CTO.

Shivananda gaf aan dat alternatieven voor crypto’s eerder al succes hebben gehad. Zo heeft het nationale betalingsnetwerk van India een uniforme betalingsinterface specifiek voor e-commercetransacties, waardoor het mogelijk is om microbetalingen en individuele betalingen uit te voeren.


Verlaten Libra-project

PayPal verliet samen met meerdere partijen het Libra-project van Facebook in oktober 2019. PayPal gaf destijds de reden aan dat het zorgen had over de regelgeving rondom het project. Nu breidt Shivananda deze reden uit met dat PayPal aanvankelijk had geloofd dat Libra was bedoeld om de mensen te helpen die vandaag de dag niet door het financiële systeem worden ondersteund. Later bleek dat PayPal vond dat dit niet het geval was in de korte tot middellange termijn. Hierdoor besloot het bedrijf zich uit het project terug te trekken.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten