gary gensler
Bitcoin

Crypto-Twitter valt SEC aan voor marktmanipulatie

Bijna zeven jaar geleden besloot de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor het eerst om een Spot Bitcoin ETF aanvraag af te wijzen, vanwege de risico’s die dit beleggingsproduct zou meebrengen voor investeerders. Dat argument bleef de toezichthouder vervolgens tot in den treuren herhalen, maar nu heeft het iets uit te leggen.

De SEC heeft iets uit te leggen

De SEC is opgericht om investeerders te BESCHERMEN. Gisteren publiceerde de toezichthouder een bericht op Twitter waarin ze de lancering van de Spot Bitcoin ETF bekendmaakten.

Dat veroorzaakte een snelle stijging en vervolgens een daling van de Bitcoin koers, omdat handelaren probeerden te ontdekken wat het gevolg zou zijn van de goedkeuring.

Op het eerste gezicht leek het erop dat de toezichthouder alle aanvragen goedkeurde. Maar uiteindelijk bleek het om nep-nieuws te gaan. Enkele minuten na het bericht schreef SEC-voorzitter Gary Gensler vanaf zijn account dat de SEC niets had goedgekeurd.

Nu vraagt de volledige markt zich af hoe de toezichthouder zelf een platform van desinformatie heeft kunnen worden.

Ironische ontwikkeling

Deze ontwikkeling is op zijn minst ironisch te noemen. In oktober publiceerde de SEC nog op Twitter: “Wees voorzicht met wat je op het internet leest. De beste bron van informatie over de SEC is de SEC.”

Nu weten we dus dat ook de SEC zelf een onbetrouwbare bron van informatie is.

Afgelopen week verklaarde een vertegenwoordiger van de SEC nog dat alle beslissingen eerst in de interne EDGAR-database terechtkomen. Maar dat is natuurlijk iets wat men aan de kant schuift op het moment dat het officiële account van de SEC op Twitter iets van zich laat horen.

Het blijft echter vreemd dat het account van de toezichthouder op dit moment wordt gehackt. De kans is aanwezig dat het bericht al klaarstond voor vandaag en dat een medewerker deze er per ongeluk heeft uigestuurd.

Maar ook dat zou een blunder van jewelste zijn van de SEC. Dit valt simpelweg niet goed te praten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?