Bitcoin whale
Bitcoin

Crypto Whales kopen weer massaal Bitcoin: Fantastisch nieuws voor de markt

Volgens blockchain-gegevens zijn Bitcoin-whales weer massaal BTC aan het kopen. Deze grote aankopen vinden voor het eerst plaats sinds de prijs van Bitcoin in maart zijn all-time high bereikte.

“De whales keren nu terug met een sterke koopkracht, wat aangeeft dat de huidige prijzen geschikt zijn voor aankoop en accumulatie, ondanks de wijdverspreide angst,” tweette marktonderzoeksbureau CryptoQuant op vrijdag.

Bitcoin-Whales keren terug met massale aankopen

Een investeerder wordt een whale genoemd wanneer hij tussen de 1.000 en 10.000 Bitcoin bezit, met uitzondering van exchanges en mijnbouwbedrijven.

“Over het algemeen kopen whales sneller Bitcoin tijdens bull markets en verminderen ze hun aankopen wanneer de markt overschakelt naar een bear market,” aldus CryptoQuant.

In maart 2024 kochten crypto-whales enorm veel BTC, waarbij ze hun bezittingen met 9,8% verhoogden. Hoewel ze in april bleven kopen, deden ze dat in een lager tempo, met een stijging van slechts 4,2%. Dit kwam volgens analisten doordat de koers toen met meer dan 20% daalde naar een dieptepunt van $57.000.

Nu de koers weer is gestegen, is dit direct terug te zien aan de aankopen van crypto-whales. Op 22 mei was de metriek teruggekeerd naar 5,5%, wat betekent dat de accumulatie door whales weer in opmars is na de marktcorrectie. Begin mei merkte CryptoQuant-CEO Ki Young Ju op dat whales tijdens de dip 47.000 BTC hadden opgekocht.

Alle seinen op groen voor de cryptomarkt

Alle seinen lijken weer op groen te springen voor de cryptomarkt. Zeker nu er afgelopen week een Ethereum Spot ETF is goedgekeurd. Regelgevers in Amerika lijken eindelijk crypto te reguleren en omarmen.

Daarnaast hebben Bitcoin ETFs de afgelopen weken ook weer een grote instroom van kapitaal gezien. Dit alles samen zou kunnen betekenen dat we niet ver weg zijn van de echte euforiefase van deze bullmarkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken