Canada Buildings
Exchange,, Trending

Cryptocurrency exchange Coinsquare lanceert Canadese stablecoin

Één van de grootste Canadese cryptocurrency exchange ‘Coinsquare’ gaat een stablecoin lanceren die ondersteund wordt door de Canadese Dollar. Naar verluidt krijgt de stablecoin de naam eCAD.


Alternatief

Volgens Coinsquare biedt deze nieuwe munt een alternatief voor vergelijkbare stablecoins die door de Amerikaanse dollar worden ondersteund. De nieuwe stablecoin wordt 1 op 1 ondersteund door de Canadese dollar, wat betekent dat 1 eCAD gelijk staat aan 1 Canadese dollar.


Brug tussen traditionele beleggers en crypto-beleggers

Stablecoins worden tegenwoordig steeds meer gezien als een brug tussen de traditionele beleggers en de meer moderne cryptocurrency beleggers. Dit komt omdat de cryptocurrency wordt ondersteund door ‘normale’ valuta. Hierdoor krijgen de stablecoins meer stabiliteit dan reguliere cryptocurrencies. Dit is een belangrijk onderwerp bij traditionele beleggers.


Toezichthouders

Toch wordt het belang van toezichthouders op deze stablecoins steeds groter. Van een aantal stablecoins wordt namelijk vermoed dat deze niet over de juiste back-up reserves beschikken of niet officieel door de gekozen valuta worden ondersteund. Een voorbeeld hiervan is de stablecoin Tether (USDT). Zo werden zij door de Amerikaanse regering gedagvaardigd omdat zij naar verluid niet de benodigde (Amerikaanse) dollars had om de stablecoin daadwerkelijk 1-op-1 te ondersteunen.

Wanneer de eCAD officieel wordt gelanceerd is helaas nog onbekend.