Newsbit

Anonymous Hacker man typing on laptop

Cryptocurrency Exchange Exmo gehackt, alle opnames stopgezet

Anonymous Hacker man typing on laptop

De Britse cryptocurrency exchange ‘Exmo’ heeft geleden onder een cyberaanval. Een hacker kon de beveiligingssystemen van de exchange omzeilen. Het platform heeft als reactie alle opnames tijdelijk geblokkeerd, totdat het onderzoek voltooid is.


Grootste gedeelte fondsen veilig

Eerder vandaag viel de hack op doordat grote hoeveelheden van de populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) van het platform gehaald waren. Het platform heeft direct bekend gemaakt dat het niet om een grootschalige hack ging. De hot wallets, waar in dit geval de munten van gehaald zijn, bevatten namelijk slechts 5% van de totale activa van het platform. Alle activa die de exchange in hun cold storage wallets heeft bewaard (95% van het totaal) is veilig gebleven. De hackers konden op geen enkele manier bij deze wallets terecht. Hiermee heeft de exchange een belangrijke veiligheidsmaatregel getroffen die nu goed blijkt te werken.

Naar verluidt hebben de hackers Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Tether (USDT), Ripple (XRP) en Zcash (ZEC) uit de hot wallets van de exchange kunnen stelen. Via een aankondiging op hun officiële website, hebben zij inmiddels de wallet-adressen van de hackers bekend gemaakt. Tevens heeft de exchange deze adressen bekend gemaakt bij wereldwijde exchanges, om op deze manier ervoor te zorgen dat de gestolen fondsen niet zomaar uitbetaald worden.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Veiligheidsonderzoek gestart

Inmiddels is een veiligheidsonderzoek gestart om de precieze oorzaak op te sporen en tegelijkertijd op te lossen. De exchange heeft inmiddels ook aangifte gedaan bij de politie in Londen. Tevens heeft de exchange haar gebruikers gevraagd geen fondsen te storten totdat het probleem volledig opgelost is. De exchange doet er dan ook alles aan om de getroffen fondsen terug te vinden. Iedereen die getroffen is zal het gestolen bedrag teruggestort krijgen. Hierdoor worden zij op dit vlak niet benadeeld door de cyberaanval.

De Britse cryptocurrency exchange heeft eerder dit jaar een tijdelijke registratie gekregen van de Britse ‘Financial Conduct Authority’, de financiële toezichthouder in het land. Hierdoor mocht de exchange voor een langere periode open blijven, namelijk tot ten minste 9 juli 2021. Het is mogelijk dat zij voor het einde van deze periode ofwel een volledige registratie mogen ontvangen of wederom een tijdelijke registratie zullen ontvangen. Het is op dit moment helaas nog niet bekend wanneer de handel op het platform weer hervat zal worden, verwacht wordt echter dat dit binnen enkele dagen gebeurt.


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top