CryptoUser
Blockchain

Cryptogebruiker geeft $113.000 uit aan gasfees voor aankoop van $26.000 aan tokens

In een opvallende gebeurtenis op de cryptocurrency-markt heeft een gebruiker van Acrypto een verbijsterend bedrag van $113.000 uitgegeven aan gasvergoedingen om een nieuw cryptotoken ter waarde van $26.000 te kopen. Deze actie, die herinnert aan de hectische bull-run periodes, draaide echter uit op een financiële tegenvaller toen het betreffende token binnen slechts 35 minuten na aankoop in waarde crashte.

10 Ethereum omgeruild voor 30 No Handle-tokens

De transactie, vastgelegd op 13 februari, toonde aan dat een wallet-adres interactie had met een smart contract om 10 Ethers over te dragen, gelijkwaardig aan ongeveer $26.000. Deze werden omgezet in Wrapped Ethereum (WETH) en geruild voor 30 No Handle (NO)-tokens, een recent gelanceerd ERC-404-token. Niet lang daarna stortte de waarde van het token in van een piek van bijna $70.000 per token naar vrijwel nul.

De enorme gasvergoeding van 42,8 ETH ($113.211) die de cryptogebruiker voor deze transactie betaalde, wordt door sommigen gezien als een teken van een oververhitte markt, waarbij beleggers extreme risico’s nemen in de hoop op hoge rendementen. Deze specifieke transactie heeft echter geleid tot aanzienlijke verliezen voor de betrokken partij.

Mogelijk strategische poging om voordeel te halen uit lancering

Blockchain-analysebedrijf Lookonchain bestempelde de gebruiker spottend als ‘robuust’ na de transactie, terwijl Crypto Monkey het NO-token een veiligheidsscore van 0 op 100 gaf, het labelend als ‘hoog risico’. Verder werd onthuld dat geen van de contracten voor het token was afgestaan en dat slechts twee adressen 90% van het token in handen hadden.

Het is nog steeds onduidelijk of de Acrypto-gebruiker doelbewust probeerde de lancering van de nieuwe munt te manipuleren of dat een ongelukkige fout heeft geleid tot deze kostbare vergissing. De aanzienlijke gasvergoeding wijst echter op een strategische poging om voordeel te halen uit de lancering.

Deze gebeurtenis werpt licht op de groeiende interesse in de ERC-404-tokenstandaard, die tot doel heeft ERC-721 niet-fungibele tokens (NFT’s) te koppelen aan ERC-20-tokens, een ontwikkeling die de creatie van gefractioneerde NFT’s mogelijk maakt. Dit incident benadrukt de volatiliteit en risico’s verbonden aan investeringen in de snel veranderende cryptomarkt.

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC