Bitcoin Mount Everest
Bitcoin

Cryptogebruiker wil Bitcoin-vlag op Mount Everest plaatsen

Een 23-jarige cryptogebruiker, Dadvan Yousuf, heeft aangekondigd dat hij van plan is om een oranje vlag met het Bitcoin-logo te planten op de top van Mount Everest. Met deze opmerkelijke daad wil hij het bewustzijn voor mondiale financiële geletterdheid vergroten. Yousuf, die in 2011 voor $340 aan Bitcoin kocht en later ook in Ethereum en non-fungible tokens (NFT’s) investeerde, onthulde zijn plannen in een X-post op 28 februari.

Aandacht vestigen op wereldwijde ongelijkheid in toegang tot financiële educatie

De beklimming, gepland tussen april en mei, heeft als doel de aandacht te vestigen op de wereldwijde ongelijkheid in toegang tot financiële educatie. Yousuf, geboren in Irak en nu met een bedrijf gevestigd in Dubai, rapporteerde in januari 2022 een nettowaarde van meer dan $300 miljoen.

De actie van Yousuf komt op een moment dat overtoerisme en de negatieve gevolgen ervan op Everest steeds meer in de schijnwerpers staan. Met de groei van sociale media hebben veel onervaren klimmers zich gewaagd aan de gevaarlijke beklimming, wat in 2023 tot achttien sterfgevallen leidde, velen in de zogenoemde ‘doodszone’ boven de 8.000 meter.

Naast de menselijke risico’s kampt Everest ook met een toenemend afvalprobleem, variërend van achtergelaten zuurstoftanks en kampeerbenodigdheden tot voedselresten en uitwerpselen. Yousuf benadrukt echter zijn toewijding om geen sporen achter te laten op de berg en alles wat hij meeneemt ook weer mee terug te nemen, inclusief de vlag.

“Het behoud van de ongerepte omgeving van Everest is essentieel,” stelt Yousuf. “Ik ben vastbesloten om een minimale impact te maken en alleen voetafdrukken achter te laten.”

Persoonlijke transformatie van Yousuf door Bitcoin

Yousuf’s voornemen om de Bitcoin-vlag op ‘s werelds hoogste punt te hijsen, onderstreept zijn persoonlijke transformatie door Bitcoin en zijn wens om deze mijlpaal te delen op een moment dat Bitcoin zelf nieuwe hoogtes bereikt.

Deze poging is niet de eerste keer dat cryptoliefhebbers de bergen in trekken om digitale valuta te promoten. Eerdere expedities naar Everest en Kilimanjaro probeerden ook aandacht te vragen voor cryptocurrencies en financiële geletterdheid, hoewel niet zonder risico.

Terwijl Yousuf zijn voorbereidingen treft voor de beklimming, blijft Bitcoin fluctueren in waarde, met een recente piek van $64.000 in 2024, gevolgd door een daling onder de $61.000.

Bitcoin nieuws

Bitcoin naar 3,8 miljoen dollar in 2030? Cathie Wood ziet grote kansen
Marketingbaas Santiment spot twee bullish signalen voor Bitcoin
BlackRock Bitcoin ETF ziet eerste uitstroom op dag met record-ETF-uitstromen
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?