crash, aex koers, rood
Bitcoin

Cryptomarkt kleurt rood: Wat is de oorzaak van de Bitcoin koersval van vandaag?

De cryptomarkt staat vandaag flink in het rood. Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 1,6% gedaald en noteert momenteel een waarde van $67.455. Veel altcoins volgen dit negatieve sentiment, waarbij Dogwifhat (WIF) een van de grootste verliezers is, met een daling van 5,4%. Wat ligt ten grondslag aan deze koersdalingen?

Waarom dalen de crypto koersen?

Volgens de populaire Nederlandse crypto-trader Jelle is de daling een logisch gevolg van de recente prijsschommelingen. Via het social media platform X legt hij uit dat de markt na meerdere dagen van prijsstijgingen nu wat afkoelt om te stabiliseren. Daarnaast slaagde Bitcoin er niet in om de belangrijke weerstand van $69.000 te doorbreken, wat een gebruikelijke ontwikkeling is en geen reden tot directe bezorgdheid.

$69.000 als cruciaal weerstandsniveau voor Bitcoin

De grens van $69.000 blijft een belangrijk punt voor Bitcoin in een volgende opwaartse beweging. Een doorbraak boven dit niveau zou de weg kunnen vrijmaken voor nieuwe all-time highs.

Mocht Bitcoin echter opnieuw falen om deze grens te doorbreken, zou dat het negatieve sentiment kunnen versterken en een verdere koersdaling kunnen veroorzaken. Volgens crypto-analist EmperorBTC, ook actief op X, ligt het belangrijkste ondersteuningsniveau momenteel tussen de $66.000 en $66.500. Dit impliceert dat Bitcoin nog eens met 2,2% kan dalen.

Mogelijke prijspunten voor verdere BTC-dalingen

In een meer bearish scenario kan Bitcoin zelfs verder zakken richting lagere ondersteuningsniveaus, zoals $63.300 of mogelijk zelfs $62.000, aldus EmperorBTC. Hoewel een daling naar deze niveaus voor beleggers geen directe reden tot paniek hoeft te zijn, is het wel van belang om de markt nauwlettend in de gaten te houden.

Aan de positieve kant blijft het $69.000-niveau het belangrijkste doel voor traders, wat een bescheiden stijging van 2,2% zou betekenen ten opzichte van de huidige prijs.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin-netwerk bereikt record-hashrate en is veiliger dan ooit
Bitcoin-indicator slaat voor het eerst sinds april naar bullish
Federal Reserve suggereert strengere regels of verbod op Bitcoin om overheidsfinanciën te beschermen
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Handelaar verdient $9 miljoen met investering van $3000 in deze crypto
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk