Hooded Hacker
Blockchain

Cryptomarkt verliest $486 miljoen in juli; hoogste verlies sinds 2022

Uit een rapport van Web3-platform De.Fi blijkt dat de cryptocurrency-markt in 2023 zijn meest teleurstellende maand heeft doorgemaakt.

Bijna al het gestolen geld is nog onvindbaar

Het rapport volgt op een reeks opvallende hacks en exploits die plaatsvonden in juli, evenals een golf van wettelijke activiteiten met betrekking tot cryptocurrency en digitale activa.

Met een momenteel gemeld herstelbedrag van slechts $6,15 miljoen, blijft bijna 99% van alle cryptocurrency en digitale activa die in juli zijn gestolen, onvindbaar.

Naar verluidt geloven de onderzoekers van De.Fi dat er niet genoeg wordt gedaan om verloren fondsen snel terug te vorderen. Hierover zeiden ze het volgende:

Helaas waren de herstelinspanningen in juli 2023 jammerlijk ontoereikend, met slechts $6.796.915 terugverdiend van de enorme verloren $486,35 miljoen.

De onderzoekers beschreven verder het vermogen van de cryptocurrency-sector om gestolen of verloren fondsen terug te vorderen als “een essentieel element om de impact van deze ongelukkige incidenten te verzachten”.

Ethereum populairste netwerk

Volgens het rapport vonden de meeste verliezen plaats op het Ethereum-netwerk, met in totaal $447 miljoen verlies verdeeld over 36 gevallen, waaronder de Multichain-hack, waarbij $231 miljoen betrokken was, en de Alphapo-exploit, die ongeveer $100 miljoen heeft gekost.

Het op één na dichtstbijzijnde netwerk was Base, dat één geval van verlies van $23 miljoen had. Binance stond op de derde plaats met een gerapporteerd verlies van bijna $11 miljoen over 18 gevallen.

“Toegangscontroleproblemen” waren verantwoordelijk voor het grootste deel van de verloren fondsen in juli, met een totaal van $364 miljoen. Rugpulls, met meer dan 38 gemelde gevallen, resulteerden in verliezen van ongeveer $36 miljoen, terwijl herintredingsaanvallen leidden tot ongeveer $78 miljoen aan verliezen.

Het rapport van het De.Fi-team bevatte echter als slot één positieve noot: er waren geen meldingen van exit-scams gedurende de maand juli.

Hack nieuws

Cryptoscams met Bitcoin ATMs stijgen 1.000% sinds 2020
Familieleden van Trump slachtoffer van hackers: X-accounts gebruikt voor crypto scam
Hackers stelen meer dan €1,1 miljard aan cryptocurrency in 2024: zorgen over veiligheid nemen toe
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?