Engeland
NFT

Cryptomarkt wordt overspoeld met Queen Elizabeth memecoins en NFTs

Geld hongerige mensen hebben geen moment gewacht na het overlijden van Queen Elizabeth II, want de markt wordt momenteel overspoeld met Queen-gerelateerde tokens. Op het moment van schrijven tellen we al ruim 40 memecoins en honderden NFTs.

Alles voor geld

Het is duidelijk dat de figuren achter deze projecten alles voor het geld doen, want van enige vorm van respect is geen sprake meer. De namen van de tokens maken dat wel duidelijk. Het gaat om namen als Save the Queen, London Bridge is Down, Rip Queen Elizabeth, Queen Elizabeth Inu en nog veel meer.

Als we de gegevens van Dex Screener mogen geloven, dan heeft met name Queen Elizabeth Inu, een op Pancake Swap gelanceerd project, het goed gedaan. In een periode van 24 uur heeft de munt namelijk een stijging van 28.506 procent meegepakt. Daarmee handelt het op een koers van 0,00008000 dollar.

Het handelsvolume van 391.000 dollar over de afgelopen 24 uur verbleekt echter bij de 2,7 miljoen dollar van Elizabeth token, die dat in 12 uur deed. Ook deze token kende een pomp van 8.442 procent en staat momenteel op 0,059931 dollar.

NFT-ontwerper wachtte op dit moment

Het duurde niet lang voordat de Rip Queen Elizabeth NFT-collectie lanceerde op OpenSea na het overlijden van de Queen. In totaal zitten er 520 NFTs in de collectie, waarbij iedere token een artistieke weergave van de Queen is met een sinistere ondertoon. Met name de hoeveelheid NFTs in de collectie lijken erop te wijzen dat de ontwerper zat te wachten op het overlijden van Elizabeth.

Echt populair is de collectie op dit moment nog niet, want er is pas voor 0,06 Ether aan verkoopvolume gegenereerd. Daarmee is de collectie op dit moment goed voor 101 dollar. Wat dat betreft lijkt, in tegenstelling tot de ontwerper, de markt wel respect voor Queen Elizabeth te hebben.

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?