Bitcoin BTC Mining
Bitcoin, Blockchain

Cryptominingbedrijven investeren massaal voor Bitcoin-halvering in 2024

Grote cryptominingbedrijven hebben deze maand maar liefst $747 miljoen uitgegeven aan faciliteiten en apparatuur in de aanloop naar de halvering van Bitcoin volgend jaar. De totale toezeggingen voor machines die volgend jaar in batches worden geleverd, bedragen meer dan 1,2 miljard dollar. Ondanks de huidige bullish trend onder crypto-executives, roept de grootschalige aankoop vragen op over de impact op kleinere bedrijven die mogelijk moeite zullen hebben om te concurreren.

Concurrentiedruk neemt toe voor kleinere cryptominingbedrijven

De nieuwe apparatuuraankopen zullen aanzienlijk meer rekenkracht aan het Bitcoin-netwerk toevoegen, waardoor de concurrentiedruk toeneemt voor kleinere spelers in de markt. Vorig jaar werden bedrijven zoals Iris Energy, Stronghold Digital en Argo Blockchain gedwongen hun activiteiten te herstructureren vanwege verminderde winstgevendheid tijdens de bearmarkt.

Grote miningbedrijven lijken ook klaar te staan om kleinere concurrenten over te nemen die mogelijk niet genoeg kapitaal hebben om de volgende halvering te doorstaan. Een voorbeeld hiervan is Marathon Digital, dat ongeveer $700 miljoen reserveert voor overnames.

Bitcoin-prijs stijgt, maar uitdagingen blijven

Naast de opwinding rond de goedkeuring van Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s), die de prijs van Bitcoin recentelijk zelfs tot boven de $44.000 heeft gestuwd, blijven er uitdagingen bestaan.

Er zijn berichten opgedoken over vergevorderde gesprekken tussen ETF-aanvragers en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), wat door sommigen wordt gezien als een veelbelovend teken voor aanstaande goedkeuring. Echter, de SEC blijft terughoudend vanwege het risico van marktmanipulatie bij spot Bitcoin ETF’s.

Crypto-experts zoals Michael Saylor, voorzitter van MicroStrategy, en Adam Back, CEO van Blockstream, voorspellen aanzienlijke stijgingen voor Bitcoin in de komende jaren. Ondanks de recente prijsdaling blijven sommige voorspellingen optimistisch over de toekomst van de populaire cryptocurrency.

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging