NFT Nieuws

NFT Nieuws

CryptoPunk verkocht met verlies van 7 miljoen dollar

Een zeldzame CryptoPunks NFT is op 15 juli verkocht voor 3,3 miljoen dollar, waarmee de eigenaar een verlies van 7 miljoen dollar moet opschrijven. Maar in de wereld van NFTs speelt er altijd meer dan je in eerste instantie denkt. Als het belastingseizoen eraan komt, kan dat verlies de voormalige eigenaar van het digitale plaatje namelijk miljoenen opleveren.

Verkocht voor 2.691 Ethereum

Op vrijdag is Punk #4156 onder de digitale hamer gegaan voor 2.691 Ethereum of grofweg 3,3 miljoen dollar tegen de huidige koersen. Wat deze Punk zo bijzonder maakt zijn het “apenuiterlijk” en de blauwe bandana. Voor de gemiddelde persoon is 3,3 miljoen dollar een enorme smak geld, zeker voor een NFT. Volgens enkele Punk-verzamelaars gaat het echter om een koopje.

Borovik.eth reageerde bijvoorbeeld op de verkoop door te stellen dat Punk #4156 “makkelijk 25 miljoen dollar waard is”, aldus de eigenaar van Punk #3938. “3,2 miljoen dollar voor die aap is een grap, maar het kan verleidelijk zijn voor de eigenaar om het te accepteren”, aldus Tank, de eigenaar van Punk #4227. De Punk-verzamelaars zelf lijken er in ieder geval vertrouwen in de toekomst van hun collectie.

Gekocht voor 2.500 Ethereum

In dollars gemeten heeft de voormalig eigenaar van Punk #4156 misschien een verlies van 7 miljoen dollar gepakt. Maar in termen van Ethereum heeft de persoon in kwestie een winst van 191 Ether geboekt. Het enige nadeel voor de verkoper is dat Ethereum op het moment van zijn aankoop driemaal zoveel waard was als vandaag. Een kleine winst in Ethereum, maar een enorm verlies in dollars.

Maar waarom verkocht de voormalig eigenaar zijn Punk voor een verlies van 7 miljoen dollar? Het kan natuurlijk zijn dat de persoon in kwestie zijn vertrouwen in de NFT-markt verloren is. Het gaat immers om een onderdeel van de industrie die nog heel jong is en zich op de lange termijn nog moet bewijzen als een blijvertje.

Het kan ook zo zijn dat de verkoper het koersverlies van 7 miljoen dollar gebruikt als een afschrijving op zijn belastingen. Dat zou financieel zelfs een hele slimme zet van hem of haar kunnen zijn. Hoewel de Amerikaanse belastingdienst de verkoop als een gerealiseerd verlies beschouwt, hoeft de verkoper de Ethereum niet te converteren naar dollars om het verlies te realiseren. Het is dus best mogelijk dat hier meer speelt.

NFT nieuws

OpenSea verandert op verzoek van gebruikers beleid rondom gestolen NFTs OpenSea verandert op verzoek van gebruikers beleid rondom gestolen NFTs
Voetbalclub Arsenal ontvangt tweede waarschuwing van ASA Voetbalclub Arsenal ontvangt tweede waarschuwing van ASA
Pre-order klanten van Samsung’s Galaxy Z Fold & Flip 4 krijgen NFT’s Pre-order klanten van Samsung’s Galaxy Z Fold & Flip 4 krijgen NFT’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten