Bitcoin whale
Bitcoin

CryptoQuant CEO: whales kopen Bitcoin, situatie lijkt op zomer 2020

CryptoQuant oprichter en CEO Ki Young Ju ziet een gelijkenis tussen de huidige activiteit op de Bitcoin-markt en de zomer van 2020. In een publicatie op Twitter onthult Ki Young Ju de hoge on-chain activiteit en de scherpe stijging in de accumulatie van Bitcoin door whales.

Whales kopen Bitcoin

Ondanks de lage volatiliteit van de Bitcoin koers, laat de Realized Cap for New Whales grafiek van Ki Young Ju een behoorlijke instroom richting Bitcoin zien.

Niet iedereen is even optimistisch over Bitcoin op dit moment. Zo vragen veel mensen zich af hoe de koers op dit niveau kan blijven als er zoveel sprake is van accumulatie door grote wallets.

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op $68.200. De neerwaartse druk op de koers lijkt met name het gevolg van de onzekerheid omtrent de Amerikaanse inflatie.

Vandaag krijgen we daar met de PCE Price Index weer een belangrijke bak met nieuwe informatie over. Wat. dat betreft kan de volatiliteit oppikken na de publicatie van die data om 14:30u Nederlandse tijd.

Accumulatie-fase Bitcoin in 2020

In 2020 stabiliseerde de Bitcoin koers rond het niveau van $10.000 en bleef het daar gedurende een paar maanden hangen.

Op die momenten was er ook sprake van een verhoogde activiteit op de blockchain. Later werd bekend dat het hiermee ging om zogenaamde over-the-counter (OTD) deals. Dat zijn onderhandse Bitcoin-transcaties, vaak van meer vermogende mensen.

Deze fase van accumulatie resulteerde uiteindelijk in een koersexplosie van Bitcoin richting de koers van $29.000 aan het einde van 2020.

In zijn vergelijking van de huidige grafiek van Bitcoin met die van 2020 ziet Ki Young Ju veel paralellen. Dat maakt het verwachtingsvol en positief over de maanden die voor ons liggen met Bitcoin.

Veel blijft echter afhangen van de ontwikkeling van de macro-economische situatie en met name wanneer de Amerikaanse centrale bank begint met het verlagen van de rente.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp
Bitcoin-handelaren verliezen godsvermogen dankzij nieuwe crash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?