Bitcoin, prijs
Bitcoin

CryptoQuant: ‘Invloed Bitcoin Halving op de koers daalt’

Als we de analisten van CryptoQuant mogen geloven moeten we onze verwachtingen over de invloed van de halving op de Bitcoin koers naar beneden bijstellen. “Wij zijn van mening dat het effect van de halving daalt, omdat de nieuwe uitgifte van Bitcoin relatief kleiner is dan de hoeveelheid die lange-termijn holders verkopen”, aldus CryptoQuant.

Maar wat is nu dan hetgeen wat de Bitcoin koers zal opdrijven?

De vraag van whales is gigantisch

Deze cyclus staat volgens CryptoQuant in het teken van whales, die gigantische hoeveelheden Bitcoin inkopen. De vraag van whales met tussen de 1.000 en 10.000 Bitcoin is naar “het hoogste niveau ooit” gegroeid na een toename van 11 procent van maand op maand, zo stellen de analisten van CryptoQuant.

Hoewel de halving de productie van nieuwe Bitcoin halveert, wat normaal gesproken voor een opwaartse druk op de Bitcoin koers zorgt, is het volgens hen vooral de vraag die deze cyclus het verschil maakt.

Lange-termijn holders zouden op dit moment zevenmaal zoveel Bitcoin kopen als er wordt geproduceerd door de miners. “Permanente holoders voegen ongeveer 200.000 Bitcoin per maand toe aan hun balansen. Dat is veel meer dan de maandelijkse productie van 28.000 stuks. Na de halving daalt die productie zelfs naar 14.000 stuks”, zo roept men bij CryptoQuant.

Steeds minder Bitcoin in omloop

Tijdens deze cyclus van 4 jaar komt er ongeveer 4 procent aan Bitcoin bij. Tijdens de eerste halving ging het om 69 procent, de tweede 27 procent en de derde 10 procent. Zo zie je dat de impact van de halvings steeds verder afneemt.

Na de halving van 2016 nam de Bitcoin koers met 4.200 procent toe naar 19.800 dollar en na de halving van 2020 ging het om een stijging van 683 procent naar 69.000 dollar.

Uiteindelijk blijft het lastig om de precieze impact van de halving te voorspellen. Vergeet niet dat de dagelijkse productie daalt van 900 naar 450 stuks, wat ongeveer 30 miljoen dollar per dag aan Bitcoin scheelt.

Op jaarbasis daalt de productie daardoor met ongeveer 11 miljard dollar aan Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Volgens deze indicatoren is de Bitcoin bullrun pas net begonnen
Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten