Bitcoin koers stijgt
Bitcoin

CryptoQuant verwacht stevige stijging voor Bitcoin

De Bitcoin koers handelt al enige tijd zijwaarts en het positieve momentum dat 2023 tot nu toe markeerde lijkt even verdwenen. Als we een recente analyse van CryptoQuant mogen geloven, dan kan daar weleens snel verandering in komen. Zij zien op de blockchain namelijk een aantal factoren die wijzen op positieve koersactie voor Bitcoin.

Kan Bitcoin uitbreken?

De belangrijkste vraag is natuurlijk of dat het voor Bitcoin mogelijk maakt om van het zijwaartse koerspad uit te breken en naar boven te schieten. MAC_D, een auteur en analist bij CryptoQuant, denkt dat Bitcoin op dit moment vooral uitrust voordat de volgende bullish rally begint.

Verschillende on-chain indicator zoals de MVRV en SOPR onthullen dat de afgelopen periode een herstelfase was. Dat moet volgens MAC_D betekenen dat Bitcoin op de lange termijn meer positieve koersactie te wachten staat.

MVRV
On-chain indicatoren Bitcoin. Bron: CryptoQuant

Ook als MAC_D kijkt naar de hashrate en daarmee dus naar de activiteit van de miners, dan ziet het er volgens de analist goed uit. Verder ligt de koers op dit moment dichtbij de inkoopkoers voor holders die pas 1 tot 3 maanden over hun Bitcoin beschikken.

Bitcoin realized price

In het verleden is dit een belangrijk steunpunt in de grafiek geweest en de verwachting is dat deze koerslijn ditmaal ook weer kracht zal bieden.

Hebzucht neemt af

Nog een positief signaal voor de Bitcoin koers is wellicht dat de hebzucht in de markt afneemt. Waar er de afgelopen maanden weer sprake was van hebzucht, is de Fear & Greed Index inmiddels weer afgedaald naar het niveau van 50/100. Dat betekent dat de markt op dit moment neutraal is.

Vaak zie je dat de koers moeite heeft om verder op te klimmen als er veel hebzucht in de markt is. Wat dat betreft is het een goed teken dat er nu sprake is van een meer neutraal sentiment. De afdaling van hebzuchtig naar neutraal betekent dat een deel van de markt de afgelopen periode verkocht heeft.

Dat zien we ook duidelijk terug in de Bitcoin koers, die moeite had om de grens van 30.000 dollar te heroveren. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op 27.174 dollar en staat er voor de afgelopen 24 uur een plus van 1,12 procent op de borden.

Het lijkt erop dat de koers op dit moment even consolideert en dat de markt wacht op nieuwe data of informatie, voordat het een definitieve richting kiest.

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt onder de $60.000 nu instroom in ETF’s stokt
Verdere correctie Bitcoin: Koers mogelijk naar $50.000
Amerikaanse centrale bank geeft opnieuw gigantische fout toe
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?