Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Over de laatste jaren is veel verandert wanneer er gekeken wordt naar de regulatie van cryptocurrencies en/of de achterliggende blockchain-technologie. Over het algemeen is veel meer duidelijkheid gegeven en wordt er vandaag de dag beter gehandhaafd en worden nieuwe mogelijke acties van tevoren besproken. Dit heeft dan ook mogelijk een enorme impact gehad op de adoptie van cryptocurrencies door institutionele beleggers.
De voornaamste reden dat financiële instellingen nu in de crypto-wereld stappen zijn de regelgevingsbarrières. Deze zijn namelijk aanzienlijk gedaald sinds de lancering ervan. Verwacht wordt dan ook dat deze barrières nog verder zullen dalen. Dit in combinatie met de steeds gebruiksvriendelijkere handelsplatforms, resulteert in meer institutionele beleggers.
De regelgeving is echter een onderdeel dat niet zonder bedreigingen komt. Er zijn namelijk nog steeds een aantal punten die aandacht nodig hebben. Ook wanneer een andere markt bestraft wordt, kan dat enorme gevolgen hebben voor de crypto-markt. Een voorbeeld hiervan is dat in de Verenigde Staten (VS) nu een wetsvoorstel is gekomen die beperkingen oplegt aan crypto-wallets.
Een ander voorbeeld hiervan is de opkomende wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi). Door de plotse toename in populariteit over het jaar heen, moesten de regelgevers veel lastminute voorschriften bedenken. Hiermee lijken het slechts korte termijn oplossingen te zijn. Verwacht wordt dan ook dat deze voorschriften in de nabije toekomst herzien worden en meer duidelijkheid zullen gaan bieden.
Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.
Hiernaast hebben ook stablecoins over de laatste jaren steeds meer populariteit gewonnen. Om deze reden is slechts een paar weken geleden een wetsvoorstel tot het leven geroepen in de VS. Dit wetsvoorstel met de naam STABLE Act, omvat de wettelijke verwachtingen waar entiteiten zich aan moeten voldoen.
Waar de wereld van cryptocurrency in het verleden nog wel eens gezien werd als de ‘moderne Wilde Westen-dagen’, is dat tegenwoordig lang niet meer zo.
Toch wordt de STABLE Act niet enorm positief ontvangen. Waar crypto-bedrijven blij zijn dat er een regulatievoorstel gedaan is, vinden zij ook dat het een stap achteruit is voor de wereldwijde acceptatie ervan. Zij geven bijvoorbeeld aan dat de technologie verstikt wordt, omdat de personen die het wetsvoorstel bedacht hebben geen proactieve houding hebben gehad. Het bijvoorbeeld opleggen van beperkingen op crypto-wallets schiet bij diverse bedrijven niet in het goede oor. Dat zou namelijk juist tegen een van de belangrijkste waarden binnen de crypto-wereld gaan, namelijk het vermogen van gebruikers om hun eigen geld zelf te beheren, zonder enige vorm van centralisatie. Dit laatste wordt nu dan ook bedreigd. Het is echter nog een wetsvoorstel, wat inhoudt dat verschillende onderdelen nog veranderd kunnen worden.