Bybit Logo
Exchange, Regulatie

Cyprus keurt licentie Bybit goed

Bybit, een populaire cryptocurrency-exchange, heeft aangekondigd dat het een licentie heeft verkregen om als een uitwisselings- en bewaardienst op Cyprus te opereren.

Bybit op Cyprus

Als de op 2 na meest bezochte crypto-exchange ter wereld, zal Bybit beginnen met het aanbieden van handelsmogelijkheden tussen crypto- en fiat-valutaparen, evenals andere crypto-gerelateerde financiële diensten.

Cyprus is op zijn beurt het 3e meest bevolkte eiland in Middellandse Zee met ruim 1.2 miljoen inwoners. Ben Zhou, de mede-oprichter en CEO van Bybit, heeft het belang uitgelegd van het uitbreiden van de wereldwijde aanwezigheid en benadrukte hij de rol van crypto als een manier om uit het oude financiële systeem te stappen:

Wij zijn verheugd om de Crypto Ark naar Cyprus te introduceren.

Crypto Hotspot

Cyprus groeit uit tot een crypto-hotspot in het Middellandse Zeegebied, deels door de inspanningen van de publieke sector. In 2022 kondigde Kyriacos Kokkinos, voormalig vice-minister van de president voor onderzoek, aan dat het land een knooppunt zou worden voor nieuwe disruptieve technologieën, waaronder blockchain.

Hoewel de Cypriotische centrale bank in het verleden heeft gewaarschuwd voor crypto, is het al tien jaar geleden dat een bankrun in Cyprus een prijsstijging van 600% voor Bitcoin veroorzaakte.

In 2021 verklaarde Cyprus zijn intentie om blockchain-technologie en crypto te omarmen door de Distributed Ledger Technology Law te bevorderen, maar in april 2023 heeft het Cypriotische ministerie van Financiën besloten het wetsvoorstel niet voort te zetten.

Desalniettemin blijven de adoptieniveaus achter bij die van het naburige Malta, dat bekendstaat als “Blockchain Island” en drie keer zoveel blockchain-gerelateerde banen per hoofd van de bevolking biedt. Malta wordt geprezen door Bitcoin OG’s, waaronder Adam Back, vanwege het gunstige crypto-klimaat.

Binance gaat juist weg uit Cyprus

Binance, een gigant in de crypto-industrie, heeft recent aangekondigd dat het zijn activiteiten in Cyprus zal beëindigen. Alhoewel het oorspronkelijk in China was gevestigd, heeft Binance nu kantoren over de hele wereld, waaronder in crypto-vriendelijke locaties zoals Dubai en Bahrein. De beslissing om Cyprus te verlaten is genomen om zich naar verluidt te richten op grotere markten.

Aan de andere kant erkent Bybit het “enorme potentieel van de Cypriotische markt” en de pas verkregen licentie zal helpen bij de groei van het lokale cryptocurrency-ecosysteem.

Exchange nieuws

Coinbase geconfronteerd met nieuwe class action-rechtszaak wegens misleiding van beleggers
Ryan Salame van FTX draagt miljoenenwoning over in schikking strafzaak
Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC