DBS bank
Bitcoin

DBS bank: Handel in Bitcoin steeg met 80% op ons institutionele platform

De Singaporese DBS bank deelt in een nieuwe persverklaring dat het aantal verhandelde Bitcoin op zijn DDEx exchange met 80 procent is toegenomen van 2022 op 2023. Ook voor Ethereum is er sprake van een stijging van 65 procent. Het bijzondere aan dit beursplatform is dat het niet open is voor het gewone publiek, maar alleen voor institutionele beleggers.

Totale waarde van de handel blijft gelijk

De totale waarde in Amerikaanse dollars van de handel op het platform is in 2022 gelijkgebleven. Dat komt omdat de Bitcoin koers in 2022 met ongeveer 65 procent is gedaald. Het jaar begon op 46.000 dollar en eindigde op ongeveer 16.500 dollar. DDEx laat wel weten dat het, ondanks de slechte resultaten van de koersen, zijn gebruikersaantallen verdubbelde in 2022.

Op dit moment zijn er bijna 1.200 participanten geregistreerd op het beursplatform van de Singaporese bank. Afgelopen jaar deelde DBS overigens de plannen om DDEx ook voor het retail-publiek te openen, maar die plannen werden in april 2022 geannuleerd. De reden voor het annuleren van die stap was volgens de bank het juridische klimaat in Singapore, dat het niet makkelijk maakt om voor het grote publiek te openen.

Behoorlijk handelsvolume

In een interview van februari 2022 met CoinDesk, liet Lionel Lim, de CEO van DDEx, weten dat het handelsvolume voor de exchange in 2021 op 819 miljoen dollar uitkwam. Dat zijn behoorlijke getallen voor een beursplatform met destijds slechts 600 participanten. Per deelnemer levert dat dus een handelsvolume van minimaal 1 miljoen dollar op. Het zijn dus zeker geen kleine jongens en meisjes die op dit platform handelen.

Verder is DBS van plan om zijn operatie uit te breiden naar Hong Kong. Voordat ze die stap nemen wachten ze echter eerst het nieuwe crypto-framework af. Die nieuwe regels moeten het eenvoudiger maken voor partijen om hun deuren te openen in Hong Kong. Ook wist DBS recent het aanbod op de beurs uit te breiden met Polkadot (DOT) en Cardano (ADA).

Bitcoin nieuws

Duitse Bitcoin verkoop doet de Bitcoin koers dalen
Duitse recherche verkoopt meer dan $195 miljoen aan inbeslaggenomen Bitcoin
Trump ontvangt miljoenen in Bitcoin van bekende crypto tweeling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen