Exchange Nieuws, Regulatie Nieuws

Exchange Nieuws, Regulatie Nieuws

De 4 grootste exchanges van Zuid-Korea slaan de deur dicht voor Russische gebruikers

Zuid Koreaanse crypto exchanges sluiten zich aan bij de toenemende lijst van landen die sancties nemen tegen het regime van Vladimir Poetin.


Sancties voor Russische IP-adressen

Gopax, één van de belangrijkste exchanges in Zuid-Korea, maakte donderdag publiekelijk bekend dat het IP-adressen uit Rusland heeft geblokkeerd. Daarnaast heeft het 20 accounts volledig bevroren. Gopax verklaarde dat het handelde in overeenstemming met het Amerikaanse ministerie van Financiën en de sancties van de Europese Unie.

Upbit, de grootste crypto exchange van Zuid-Korea op basis van transactievolume, heeft ook verklaard dat het opnameverzoeken van Russische IP-adressen zal gaan weigeren.

Binance, Coinbase en Kraken hebben allemaal verklaard dat ze zo’n stap niet zullen nemen. Hierbij stellen ze dat het een “ethische” overtreding zou zijn. Bovendien hebben de drie grootste crypto exchanges verklaard dat ze zich zullen houden aan de bestaande regelgeving. Echter, op 7 maart bracht ook Coinbase naar buiten dat het 25 duizend Russische accounts heeft geblokkeerd.


De Russen buitensluiten

Bithumb, Coinone, Upbit en Korbit hebben verklaard dat ze beperkingen zullen opleggen aan Russische adressen. Daarbij verwezen ze naar het gebruik van criminele operaties zoals het witwassen van geld. Upbit schreef:

“We hebben abonnementen van klanten in landen met een hoog risico op witwassen opgeschort. Dit hebben we gedaan in overeenstemming met de principes van de Financial Action Task Force”.

Amerikaanse wetgevers hebben gedebatteerd over methoden om te voorkomen dat Russen toegang krijgen tot crypto. Er zijn voorstellen gedaan om de handel in munten te verbieden die zijn gekocht met roebels.

Deze Zuid-Koreaanse exchanges zijn de enige in het land die een vergunning hebben om crypto transacties uit te voeren met fiat valuta’s. Vanwege deze sancties mogen Russen in Zuid-Korea hun crypto bezit nu echter niet verzilveren.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Terug naar normale niveaus

Crypto handelsvolumes die gebruikmaken van de Oekraïense hryvnia zijn teruggekeerd naar normale niveaus. Dit ondanks het feit dat bankbeperkingen in Oekraïne fiat transacties steeds lastiger zijn in die regio. De crypto handel met de Russische roebel (RUB) op de crypto exchange Binance lag de afgelopen week echter ruim boven het normale niveau.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten