Bitcoin

De aandelenkoers van bekend Bitcoin Mining bedrijf is met 13% gedaald

De Bitcoin prijs is de afgelopen maanden flink gestegen, maar de inkomsten van het bekende Bitcoin Mining bedrijf Canaan lopen terug.


Aandeel Canaan daalt met 13%

Vorig jaar haalde Canaan, een bedrijf dat Bitcoin mininghardware maakt, nog $90 miljoen op via een IPO. Het werd daarmee het eerste crypto bedrijf dat op de Nasdaq-beurs werd genoteerd. Alles zag er rooskleurig uit voor het bedrijf.

Echter, dit jaar was een stuk moeilijker voor de fabrikant, ondanks de prijsstijging van Bitcoin. De prijs van het aandeel kelderde gisteren zelfs naar $5,00, wat een daling van meer dan 13% is ten opzichte van de gisteren. De koersdaling volgde na het tegenvallende winstrapport over het derde kwartaal.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Een daling van 76% van de inkomsten

Tot maart zag het er voor Canaan rooskleurig uit. Dat is het moment waarop het Chinese bedrijf, dat gevestigd is op de Kaaimaneilanden, werd getroffen door een rechtszaak in Amerika. Aandeelhouders beschuldigden het bedrijf van schendingen van de security law. Daar kwam natuurlijk bij dat de wereld hard getroffen werd door de COVID-19-pandemie.

Na een sterke november-maand was de hoop hoog dat Canaan weer een groei door zou gaan maken. Echter, deze hoop vervaagde toen het bedrijf een daling van 76% van de inkomsten op jaarbasis rapporteerde in het kwartaal rapport.

De CFO van het bedrijf, genaamd Quanfu Hong, vertelde dat de COVID-19 pandemie de productiecapaciteit had gedrukt. De vraag naar mining apparatuur blijft echter hoog en hij vertelt ook dat het bedrijf een groot aantal verkooporders heeft ontvangen. Er is misschien dus toch een klein lichtpuntje te zien voor het bedrijf.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?