Exchange Nieuws

Ark Invest van Cathie Wood negeert Silvergate en koopt opnieuw Coinbase-aandelen

ARK lijkt onaangedaan door Silvergate, aangezien het de blootstelling aan Coinbase (COIN) in 2023 met meer dan 700.000 aandelen verhoogt.

ARK ETF blijft Coinbase-aandelen aanvullen

De Amerikaanse Bitcoin-exchange Coinbase is tijdens de recente prijsdaling een ‘vaste koop’ gebleven voor ARK Invest. Uit de meest recente gegevens blijkt dat ARK Coinbase-aandelen blijft kopen ondanks zorgen over het faillissement van Silvergate Bank, een belangrijke Coinbase-partner.

In de laatste demonstratie van zijn onverschrokken benadering van de crypto-ruimte kocht ARK op 7 maart nog eens 47.568 aandelen van Coinbase.

Dit komt bovenop de ongeveer 6 miljoen aandelen die al aan het begin van de maand in ARK’s ‘ARKK Exchange-Traded Fund’ (ETF) zaten. Het is al de 3e aankoop van de week.

Coinbase staat sinds begin februari onder druk. Het online platform daalde van lokale hoogtepunten van $87,50 naar het huidige niveau van $61,69. Dit is een daling van bijna 30% in iets meer dan een maand, volgens gegevens van TradingView.

COIN/USD 1-daagse kaarsgrafiek (Nasdaq). Bron: TradingView

Silvergate heeft een nieuw onderzoek naar met name crypto-exchanges versneld. Echter zijn zowel ARK als zijn CEO Cathie Wood, die bekend staat om het tegengaan van de trend en het vergroten van de blootstelling aan activa zoals Coinbase, niet van de wijs gebracht. Ook niet tijdens de bearmarkt van 2022.

In een recente editie van zijn wekelijkse nieuwsbrief die op 27 februari werd uitgebracht, hintte ARK naar zijn grondgedachte. Hier uitte hij opwinding over Coinbase die zijn Ethereum Layer-2-netwerk, Base, aankondigde.

Naar onze mening benadrukt de beslissing van Coinbase om zijn diensten te bouwen en te integreren in een gedecentraliseerde crypto-infrastructuur de diepe afstemming met de eerlijke, transparante en toegankelijke financiële diensten die openbare blockchains willen bieden. Alhoewel het bij de lancering geen transactie-inkomsten uit Base zal halen, zal Coinbase waarschijnlijk financieel profiteren als zijn Wallet dient als een vertrouwd oprit en toegangspunt tot applicaties op het netwerk naarmate het schaalt.

BTC centimeters hoger naarmate de Bitcoin ETF-strijd voor de rechtbank komt

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), de grootste institutionele investeringvehikel van Bitcoin, profiteert deze week ook.

Temidden van crisistijden voor eigenaar Grayscale in zijn langlopende strijd om GBTC om te zetten en te lanceren als een ETF in de Verenigde Staten, zag de trust aan het begin van de week een bescheiden stijging in waarde.

Een rechtbank beslist momenteel of de Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission, het recht heeft om de lancering van de eerste Bitcoin-spotprijs-ETF op de markt te blijven ontkennen.

GBTC blijft in de buurt van een recordkorting op de spotprijs van Bitcoin. De aandelen worden verhandeld tegen een impliciete prijs die bijna 50% lager is dan die van BTC/USD, volgens gegevens van de monitoringbron Coinglass. Zoals altijd met het ETF-verhaal, bleef er kritiek. Statisticus Willy Woo betoogde het volgende op 8 maart:

De ETF-goedkeuring zou de prijs van BTC dumpen en de ETF oppompen. De opgekropte verkoopdruk op GBTC die zich ophoopte tijdens de bearmarkt (zoals weerspiegeld in de GBTC-korting) zou worden vrijgegeven op de open markt.

GBTC-premie vs. activaposities vs. BTC/USD-grafiek. Bron: Coinglass

ARK bezit ondertussen ongeveer 5,53 miljoen GBTC-aandelen. Een grotere blootstelling werd voor het laatst gedaan in in november 2022, onmiddellijk nadat het FTX-debacle uitbrak. In januari verminderde het zijn bezit met 500.000 aandelen.

Exchange nieuws

Breaking: Binance legt handel stil vanwege storing
Binance-medewerkers zouden klanten in China helpen om KYC-controles te omzeilen
Coinbase gewaarschuwd door SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin