Bitcoin koers crash
Bitcoin

De Bitcoin daalt door positief nieuws over COVID-19 vaccinatie testen

De Bitcoin was blijkbaar niet blij met al het nieuws over de goede resultaten in een COVID-19 vaccin onderzoek.


Goed nieuws voor corona vacin

De Bitcoin daalde vanochtend sterk in prijs toen het farmaceutische bedrijf Pfizer, in samenwerking met biotechbedrijf BioNTech, een doorbraak aankondigde in zijn COVID-19-vaccin. De Bitcoin prijs daalde met ongeveer $1.000. De daling vond plaats tussen 12.00 uur en 15.00 uur ‘s middags.

Eerder vanochtend publiceerde Pfizer een verklaring waarin het beweerde dat zijn COVID-19-vaccin voor ongeveer 90% effectief is. Het bedrijf maakt deze cijfers bekend na het testen van 43.538 proefpersonen. Het vaccin wacht echter nog op de definitieve goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration:

“Indiening van een Emergency Use Authorization (EUA) bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is gepland voor kort nadat de vereiste veiligheidsmijlpaal is bereikt. Deze zal naar verwachting in de derde week van november plaatsvinden.”


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Slecht nieuws voor Bitcoin prijs

Nadat het positieve nieuws van het corona vaccin naar buiten werd gebracht zagen we de aandelenkoersen flink stijgen. Aan de andere kant zagen we de Bitcoin en goud prijs dalen. De S&P 500 steeg vanmorgen bijna met bijna 4%. De goud koers is met meer dan 5% gedaald.

Naast goud en de Bitcoin waren er een aantal bedrijven die veel winst hebben geboekt door de pandemie. Echter hebben ook zij hun bedrijfswaarderingen vandaag flink zien dalen. Videoconferentieplatform Zoom zag zijn koers met ongeveer 19% dalen, terwijl Netflix met bijna 10% daalde. Zelfs de koers van Amazon daalde met meer dan 5%.

Velen verwachten dat de Bitcoin op een gegeven moment zal herstellen, net als na het eerste pandemische nieuws over COVID-19 in maart.

 

Bitcoin nieuws

Zorgen over Bitcoin-optiecontracten: Dreigt minder vraag naar fysieke BTC door papieren derivaten?
Crypto analist: Bitcoin bullmarkt is nog niet begonnen
Optiehandel komt naar Bitcoin ETF’s: Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen