Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

De Bitcoin hangt nog steeds rond de $10.500

Het waren zware dagen voor de Bitcoin na de recente aanklachten tegen BitMEX en de positieve COVID test van president Trump. Echter, BTC blijft vrij kalm rond de $10.500 hangen.


De Bitcoin blijft kalm

Een aantal dagen nadat het schokkende nieuws naar buiten kwam dat BitMEX wordt aangeklaagd en dat Trump corona heeft lijkt de markt weer te kalmeren. De Bitcoin wordt momenteel verhandeld rond de $10.500. De situatie met de altcoins is enigszins anders, aangezien de meeste blijven worstelen.

De Bitcoin koers crashte eergisteren binnen enkele uren van $10.900 naar ongeveer $10.450. De daling kwam na het nieuws dat de Amerikaanse CFTC de eigenaren van de grote crypto valuta derivaten exchange BitMEX beschuldigde van het illegaal exploiteren van het platform en overtredingen van het witwassen van geld.

Kort daarna kregen de meeste markten, waaronder de Bitcoin, opnieuw een klap. De Amerikaanse president Donald Trump zei op Twitter dat hij en zijn vrouw Melania Trump positief testten op COVID-19. Hoewel de prijs dip deze keer niet zo krachtig was, zakte de Bitcoin toch onder de $10.400.

In de daaropvolgende uren begon de Bitcoin echter aan zijn geleidelijke herstel. De Bitcoin prijs steeg naar de $10.500 en brak zelfs boven dit niveau uit. De Bitcoin wordt momenteel verhandeld voor slechts $10.590.

President Trump is opgenomen in het Walter Reed National Military Medical Center. Hij krijgt daar momenteel een antiviraal medicijn. De ziekenhuisopname vond plaats enkele minuten nadat Wall Street futures voor het weekend waren verhandeld.

De arts van het Witte Huis heeft het publiek gerustgesteld dat het met de president heel goed gaat. Niettemin zou dergelijk nieuws over onzekerheid met de president gemakkelijk de prijs van de Bitcoin kunnen beïnvloeden.


Altcoins hebben het zwaar

De altcoin markt ervaarde ook de nadelige effecten van het bovengenoemde nieuws met enkele opmerkelijke prijsdalingen. Echter, in de afgelopen 2 dagen hebben veel altcoins hun verliezen alweer weten te herstellen.

Zo zijn Ethereum en Ripple ongeveer op hetzelfde niveau gebleven als gisteren en verhandelen Chainlink, Bitcoin Cash en Polkadot met een klein verlies van 0,5%.

De enige echte positieve uitzondering komt van de Binance Coin. BNB is sinds gisteren met 3,5% gestegen en nadert de $29. De meest indrukwekkende winnaar in de top 100 is een nieuwkomer, namelijk PumaPay. De crypto valuta PMA is met 220% omhooggeschoten tot een prijs van $0,0012.

Ampleforth is met 20% gestegen naar $0,9. Terra (6,5%), Celsius (6,5%) en TRON (6%) zijn de volgende grote stijgers in deze rij.

Daarentegen heeft DFI.Money (YFII) de meeste waarde verloren, 10%. Uniswaps governance-token UNI volgt (-9%). Verdere verliezen zijn zichtbaar bij HedgeTrade (-7,5%), SushiSwap (-7%) en OMG Network (-5%).

Bitcoin nieuws

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Bitcoin miners hebben volledige opbrengst van maand mei verkocht Bitcoin miners hebben volledige opbrengst van maand mei verkocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
Meer dan 13.000 Bitcoin-‘wholecoiners’ erbij gekomen in afgelopen week Meer dan 13.000 Bitcoin-‘wholecoiners’ erbij gekomen in afgelopen week
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten