Ripple rechtszaak
Regulatie, Ripple

De Cruciale Impact van de Ripple-SEC Rechtszaak

Het feit of XRP in de rechtszaak tegen Ripple als een effect wordt geclassificeerd, zal aanzienlijke consequenties hebben voor de twee lopende rechtszaken tegen Coinbase en Binance.

Rechtszaak van Ripple van groot belang

De rechters die de rechtszaken van Coinbase en Binance voorzitten, zullen de rechtszaak tussen de SEC en Ripple waarschijnlijk nauwlettend volgen.

Ripple is sinds december 2020 in een juridische strijd verwikkeld met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De regulator beschuldigde Ripple ervan niet-geregistreerde effecten aan te bieden via XRP sinds 2013.

Op 6 juni diende de SEC een rechtszaak in tegen Coinbase, met de aantijging dat Coinbase eveneens niet-geregistreerde effecten heeft aangeboden. Een dag eerder hadden ze een vergelijkbare rechtszaak aangespannen tegen Binance.

Advocaat James Murphy, beter bekend als “MetaLawMan” op Twitter, heeft op 9 juni in een reeks tweets uitgelegd dat een positieve uitkomst voor Ripple een precedent zou kunnen scheppen voor zowel Coinbase als Binance.

De inzet rondom de beslissing van de SEC neemt steeds verder toe, en hier is de reden. Indien rechter Torres bepaalt dat de XRP’s, die op secundaire markten worden verhandeld, niet als effecten worden beschouwd, dan zou dit het fundament van de zaak tegen Coinbase volledig ondergraven en een aanzienlijk deel van de rechtszaak tegen Binance tenietdoen.

– MetaLawMan

Echter waarschuwt hij ook dat een uitspraak van rechter Torres in de Ripple-zaak niet noodzakelijk een bindend precedent zou scheppen voor deze recent ingediende zaken.

Dit betekent dat de rechters voor de Coinbase- en Binance-rechtszaak niet verplicht zijn om op dezelfde manier te beslissen. Alleen beslissingen van het Hof van Beroep en het Hooggerechtshof hebben die invloed.

De SEC is bewust nu de rechtszaak tegen Binance en Coinbase gestart

XRP-advocaat John Deaton vermoedt dat de SEC zich ervan bewust is dat de beslissing van rechter Torres in de Ripple-zaak binnenkort gepubliceerd zal worden.

Deaton suggereert dat de SEC deze nieuwe zaken opzettelijk op dit moment heeft aangebracht, mocht het geconfronteerd worden met een ongunstig vonnis in de rechtszaak tegen Ripple.

Deaton suggereert dat de SEC deze nieuwe zaken opzettelijk op dit moment heeft aangebracht, mocht het geconfronteerd worden met een ongunstig vonnis in de rechtszaak tegen Ripple.

Pas als de cryptomarkt in de handen van grote banken komt zal de SEC stoppen

Advocaat Murphy is van mening dat rechter Reardon, die toegewezen is aan de Coinbase-zaak, de vaststelling of XRP al dan niet een effect is, met bijzondere aandacht zal volgen. Beide rechters zijn werkzaam in dezelfde rechtbank in Lower Manhattan.

XRP advocaat Bill Morgan, een consultant bij Morgan Mac Lawyers, was ook van mening dat de zaak van Ripple invloed kan hebben op de zaken van Binance en Coinbase.

Morgan legde uit dat de uitkomst van de Ripple-rechtszaak gebruikt kan worden als een “voordeel” voor de crypto industrie. Of van de SEC, afhankelijk van het resultaat.

Hij is er van overtuiging dat de SEC haar aanvallen op cryptobedrijven zal matigen zodra de grote financiële instellingen een significant aandeel van de cryptomarkt verwerven.

Zodra spelers als JPMorgan of Goldman Sachs een groter aandeel van de cryptomarkt in handen krijgen, zal de SEC waarschijnlijk een gematigder houding aannemen.

– Morgan

Ripple nieuws

Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers
Ripple CEO uit heftige kritiek richting SEC voorzitter Gary Gensler
Crypto analist voorspelt: XRP koers kan naar $17 stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen