Bitcoin koers crash
Bitcoin

De Cryptomarkt crasht hard, wat is er aan de hand?

De opmars van Bitcoin kwam zojuist onverwachts tot een halt. Binnen enkele minuten kelderde de prijs van ‘s werelds meest bekende cryptomunt tot onder de $42.000. Uit de meest recente gegevens van CoinGecko blijkt dat Bitcoin koers in minder dan een uur tijd met 8 procent is gedaald.

De huidige handelsprijs schommelt rond de $42.200, maar tijdens de crash dook de munt even naar een dieptepunt van $41.500, waarmee de winst van de afgelopen week volledig werd uitgewist.

Massale liquidatie: Meer dan $550 miljoen aan long posities weggevaagd

In slechts 24 uur tijd heeft de cryptomarkt een aanzienlijke schok ondergaan, met meer dan $550 miljoen aan long posities die geliquideerd zijn. Deze onthutsende cijfers, afkomstig van CoinGlass, omvatten alleen al $104 miljoen aan Bitcoin long posities in het laatste uur.

De schokgolf reikte verder dan Bitcoin alleen. Andere grote cryptocurrencies ervoeren eveneens forse dalingen. Ethereum zag zijn waarde met 8,8% zakken tot net onder de $2.200, terwijl Solana een duik van meer dan 15% nam, dalend tot onder de $100 in de afgelopen 24 uur. XRP en Cardano waren niet immuun voor deze trend, met respectievelijke dalingen van meer dan 10% en 14%. Avalanche volgde een vergelijkbaar pad met een afname van 15% in waarde.

Wat is er aan de hand?

De recente prijsdaling in de cryptomarkt valt samen met de anticipatie op een belangrijke beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC staat op het punt om te beslissen over het goedkeuren of afwijzen van meerdere aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s. Deze beslissing, die binnen enkele dagen verwacht wordt, heeft geleid tot speculatie onder analisten.

Markus Thielen, analist bij Matrixport, bracht gisteren een onderzoeksnota uit waarin hij tegen de algemene marktverwachtingen in gaat. Hij voorspelt dat de SEC waarschijnlijk alle aanvragen voor een spot Bitcoin ETF in januari zal afwijzen.

Deze visie staat in schril contrast met de optimistische voorspellingen van analisten van Bloomberg Intelligence en JP Morgan, die een positievere uitkomst verwachten. Deze verdeelde meningen onder deskundigen dragen bij aan de huidige onzekerheid en volatiliteit op de cryptomarkt.

Het is nog onzeker of de aanvragen voor de Bitcoin ETF’s goedgekeurd of afgewezen zullen worden door de SEC. Mocht er echter een afwijzing volgen, dan zou dit een forse klap betekenen voor de cryptomarkt. Het is mogelijk dat handelaren nu al anticiperen op dit scenario, wat bijdraagt aan de huidige marktvolatiliteit.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?