Exchange

De DeFi index van Binance verliest meer dan 50% in een maand

Volgens marktgegevens zijn de gedecentraliseerde financiering (DeFi) tokens de laatste tijd sterk in waarde gedaald.


De prijzen van top gedecentraliseerde financiering (DeFi) tokens zijn de afgelopen maand aanzienlijk gedaald. De DeFi Composite Index, die eind augustus door de grote crypto exchange Binance werd gelanceerd, is sinds de oprichting met meer dan 50% gedaald.

DeFi prijzen dalen – Bron: Binance

Volgens Binance wordt de index berekend met behulp van gemiddelden van een DeFi-tokens-mandje. Daarnaast worden de marktprestaties bijgehouden. Het mandje bevat de COMP token, de YFI token, de BAND token en andere populaire DeFi tokens.

De index bereikte een hoogtepunt van $1.189, maar is nu gedaald tot zijn huidige prijs van $515. Dit was als gevolg van een daling van de prijzen van de onderliggende coins.

De daling van DeFi, die half september begon, is de afgelopen week vervolgd volgens crypto analyseplatform CoinGecko. Spraakmakende projecten zoals Cream (CREAM), yearn.finance (YFI), Sushi (SUSHI), Uniswap (UNI) en Curve (CRV) blijven in een neerwaartse trend. Bovendien zijn ze elk ongeveer 27% tot 55% in waarde verloren de afgelopen week.


Te weinig vraag op de markt

YFI bereikte in het verleden een piek van boven de $43.600, Momenteel wordt het verhandeld tegen een prijs van ongeveer $18.000. Analist Larry Cermak van The Block merkte op dat de toekomst van de YFI momenteel onzeker is. Deels omdat er niet genoeg mensen zijn die YFI tegen dergelijke prijzen willen kopen.

“Ik denk dat dit een van de oorzaken is. Mijn hypothese is dat het komt doordat de opbrengst daalt en door het gebrek aan kopers op de markt, het niet duidelijk is wanneer het in kracht terugkeert. Daarom lijken de meeste statistieken die mensen bekijken van yearn de afgelopen weken gedaald te zijn. Bovendien is daardoor het moreel van de bezitters laag. “

Analist Johnny Moe wees er ook op dat de YFI charts er in de nabije toekomst niet veelbelovend uitzien. Hij verwacht dat de prijs zal dalen naar ten minste $10.000. Eraan toegevoegd dat de horizontale ondersteuning van YFI slechts op het niveau van $6.000 ligt.

Aan de andere kant sprak Alex Svanevik, CEO van analyseplatform Nansen, zijn vertrouwen uit in de DeFi industrie. Hij zei dat de DeFi industrie er uiteindelijk als winnaar uit komt met dank aan de lage toetredingsdrempels. Daar voegde hij aan toe:

“Fintech bedrijven besteden de helft van hun tijd aan het vragen van toestemming aan de gevestigde houders. Ondertussen kunnen DeFi teams innoveren, ”

Echter heeft dit op de korte termijn geen invloed op de prijzen.