Federal Bureau of Investigation (FBI)
Regulatie

De FBI neemt in 3 maanden bijna $2 miljoen aan crypto-activa in beslag

Uit documenten verkregen via een publieke verzoekprocedure van het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) is gebleken dat de rechtshandhavingsinstantie tussen maart en mei digitale activa ter waarde van circa $1,7 miljoen heeft geconfisqueerd.

Bijna 429 ETH in Virginia in beslag genomen

In het oostelijke district van Virginia heeft het bureau in totaal 428,5 ETH in beslag genomen, wat het hoogste bedrag is dat tot op heden geconfisqueerd is. Eén van de inbeslagnames van Ether had een waarde van circa $463.000.

In de ingediende documenten benadrukte de FBI eveneens dat de inbeslagname van deze activa het resultaat was van diverse schendingen van federale regelgeving. De FBI schreef het volgende:

Het Federal Bureau of Investigation (FBI) deelt mee dat de hieronder vermelde eigendommen in beslag zijn genomen wegens federale verbeurdverklaring wegens schending van de federale wet.

Ook andere items in beslag genomen

Naast de digitale valuta, heeft de FBI eveneens een overzicht opgesteld van de inbeslagname van diverse items, waaronder Amerikaanse dollars (USD) van bankrekeningen, sportwagens, luxe tassen, kleding en schoenen.

Tegelijkertijd heeft de FBI de cryptocurrency-gemeenschap voortdurend gewaarschuwd voor verschillende oplichters die zich voordoen als legitieme figuren binnen de non-fungible token (NFT)-sfeer. Op 6 augustus waarschuwde de FBI specifiek voor accountovernames waarbij daders een gevoel van urgentie creëren en slachtoffers naar valse websites leiden om hun bezittingen te stelen. De FBI deelde dat criminelen officiële sociale media-accounts hacken of nieuwe accounts aanmaken die lijken op officiële accounts om diefstal en fraude te plegen.

Buiten phishing-scams en social media-overnames, gaf de FBI eerder dit jaar ook een waarschuwing af over valse crypto-gerelateerde vacatures. Op 23 mei vestigde het bureau de aandacht op nep-vacatures die gelinkt zijn aan mensenhandel, waarbij slachtoffers worden gedwongen om betrokken te raken bij crypto-investeringsfraude.

Regulatie nieuws

Foutieve storting maakt Ierse tiener tijdelijk multimiljonair
Binance Baas Changpeng Zhao Vraagt Rechtbank om SEC-rechtszaak te Verwerpen
Sam Bankman-Fried veroorzaakte Bitcoin’s daling van 81% in 2021
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen