Bitcoin

De instituties zijn hier: Bitcoin volume bereikt nieuwe records

De institutionele kudde is aangekomen op de Bitcoin markt. Dat is duidelijk te zien aan het recordvolume op de institutionele platforms.


De institutionele eetlust voor Bitcoin neemt toe

Het dagelijkse volume van de CME Bitcoin-futuresmarkt en LMAX bereikten een nieuw recordniveau op 4 januari. Uit de gegevens blijkt dat de institutionele vraag naar BTC snel stijgt naarmate het aantal grote publieke fondsen dat instapt blijft toenemen. Volgens analisten van Arcane Research bereikte het dagelijkse volume van LMAX Digital een recordhoogte van $2,62 miljard.

LMAX is een handelsplatform dat is afgestemd op institutionele en geaccrediteerde beleggers, in tegenstelling tot retailgerichte platforms zoals Coinbase en Binance. Arcane Research’s hoofd van onderzoek Bendik Norheim Schei schreef:

‘Wilt u nog een’ Institutionele beleggers zijn hier’-grafiek? Hier is het dagelijkse volume op het institutionele platform LMAX Digital. Nieuw record volume van $ 2,6 miljard gisteren. “

Dagelijks volume LMAX Digital – Bron: Twitter

In dezelfde periode behaalde de CME Bitcoin-futuresmarkt ook een historisch hoog volume van $2,7 miljard in dollars. Op CME gebruiken handelaren door Bitcoin ondersteunde contracten en als zodanig, wanneer de prijs van Bitcoin stijgt, neemt ook de waarde van contracten toe. De enorme toename van het handelsvolume van institutionele platforms komt doordat fondsen heel veel in de digitale activa investeren.

Op 5 januari zei ook Anthony Scaramucci, de voormalige communicatiedirecteur van het Witte Huis, dat zijn hedgefonds SkyBridge van november tot december vorig jaar een BTC-positie van $300 miljoen innam. Volgens onderzoeker Kevin Rooke houden met de investering van SkyBridge negen fondsen nu voor $23 miljard aan Bitcoin in bezit.

Grayscale heeft in zijn Bitcoin Trust nog altijd veruit de meeste Bitcoin in zijn fonds van alle institutionele investeerders, namelijk $19 miljard. GBTC is een alternatief voor een exchange-traded fund omdat instellingen en geaccrediteerde beleggers blootstelling aan Bitcoin kunnen krijgen via een strikt gereguleerde route.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Wat is de volgende stap voor Bitcoin?

Ondanks de enorme instroom van institutioneel kapitaal op de BTC markt, corrigeerde de prijs op 4 januari scherp. De Bitcoin prijs daalde op één dag met meer dan 15% nadat voor meer dan $2 miljard aan futures-contracten was geliquideerd. Ki Young Ju, de CEO van CryptoQuant, zei dat handelaren in derivaten nu onzeker en angstig zijn, gebaseerd op de afnemende hefboomwerking op grote beurzen. Hij zei:

“Deze indicator is beter dan de Fear & Greed-index. Handelaren in BTC-derivaten zijn onzeker over de volgende zet en zijn bang. “

Op korte termijn zou dit kunnen resulteren in een consolidatieperiode, waarin Bitcoin een lagere volatiliteit ziet na een enorme opwaartse trend. In de afgelopen 48 uur heeft Bitcoin nog steeds boven het ondersteuningsniveau van $30.000 kunnen blijven, wat een optimistisch teken is van een positief momentum

Bitcoin nieuws

Koersdalingen Bitcoin maken optie-handelaren niet bang
Bitcoin hard onderuit, maar er is hoop
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie