Bitcoin groen, Bitcoin stijgt
Bitcoin

De laatste keer dat dit gebeurde explodeerde de Bitcoin koers

Jan Happel en Yann Allemann, de oprichters van het populaire on-chain analyseplatform Glassnode, zien de potentie voor de Bitcoin koers om te exploderen. Volgens de analisten van Glassnode is Bitcoin door meerdere weerstandsniveaus gebroken en begint het positieve momentum nu te stijgen.

Happel en Allemannn zoomen hierbij in op de Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin, die gebruikt wordt om het momentum van assets te bepalen.

RSI van Bitcoin is bullish

De RSI van Bitcoin is inmiddels boven de 70 uitgekomen en dat is, gebaseerd op het verleden, een zeer bullish ontwikkeling volgens de analisten van Glassnode. Op basis van dat verleden zou Bitcoin weleens op koers kunnen liggen voor een gigantische opwaartse koersbeweging.

Bron: Swissblock nieuwsbrief van Happel en Allemann

“We analyseerden onze eigen regimeverschuiving en concludeerden dat we overgingen van een bearish naar een bullish omgeving. De wekelijkse grafiek van Bitcoin versterkt deze visie. Hierop werd een bullish trend voor de lange termijn bevestigt, zien we dat het momentum opbouwt en lijkt dit nog maar het begin.

Kijk ook naar de laatste keer dat de RSI van Bitcoin de 70 passeerde, daarop volgde een koersexplosie. Nu begint de RSI overgekocht (oververhit) te raken en zou deze kunnen oplopen tot richting de 100, wat gebruikelijk is tijdens bullmarkten.

Met andere woorden, zolang de RSI de opwaartse trend blijft volhouden, zou de Bitcoin koers geneigd moeten zijn om de rally intact te houden”, aldus de oprichters van Glassnode, die momenteel zeer positief zijn over de Bitcoin koers.

Bitcoin op onbekend terrein

De analisten waarschuwen op dit moment wel voor het feit dat Bitcoin zich op “onbekend terrein” begeeft, nu het begint te flirten met koersen die sinds vorig jaar niet meer gezien zijn. Volgens de oprichters van Glassnode kan Bitcoin het koersniveau van 32.700 dollar aantikken, voordat we verder omhoog gaan.

Dat zou betekenen dat we een kleine daling tegemoet gaan voor Bitcoin.

“We moeten onthouden dat niets alleen maar omhoog gaat en dat we ons in zekere zin op onbekend terrein begeven. Daarom is het essentieel om de belangrijkste niveaus te identificeren om aantrekkelijke instap- en uitstapkoersen te bepalen.

De steun op de korte termijn komen we tegen op de koers van 33.700 dollar, met een belangrijk keerpunt op de 34.400 dollar. Op de middellange termijn zouden we echter een hertest van de koersrange van 32.700 tot 33.300 dollar kunnen zien.

Vergeet ook niet dat de volatiliteit hoog is, dus we zouden dalingen kunnen zien onder de huidige steunpunten in de grafiek. De bulls hebben (gelukkig) nog steeds een technisch voordeel op de korte termijn, omdat de Bitcoin koers zich in een opwaartse trend begeeft op de dagelijkse grafiek”, zo zijn de oprichters van Glassnode wederom positief.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
JPMorgan CEO beeft kritiek op Bitcoin, terwijl zijn eigen bank miljarden aan boetes betaalt
36% van de beleggers weigert Bitcoin te verkopen, zelfs bij een koers van $1 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers