NFT
NFT

“De meeste NFT-investeerders zullen hun geld verliezen”

Non-Fungible Token (NFT) analist en blockchain detective OKHotshot is een groot voorstander van NFTs, maar ziet ook minpunten. In een nieuwe 20-delige analyse op zijn Twitterpagina deelt de analist datgene wat hij ziet als de grote minpunten van NFTs. Hierbij noemt hij onder andere beroemdheden die zonder kennis projecten promoten, hacks en projecten die gedoemd zijn om te falen.

De meeste mensen zullen hun geld verliezen

De meest “ongemakkelijke waarheid” over NFTs is volgens OKHotshot dat de meeste mensen hun geld zullen verliezen. Vrijwel iedereen koopt NFTs met het idee ze op een moment in de toekomst voor meer geld te verkopen. Het probleem met NFTs op dat gebied is dat er een oneindige voorraad is. Iedereen heeft het in zich om NFTs te creëren en publiceren. Er is geen sprake van schaarste en in de meeste gevallen gaat het niet om unieke kunst.

Een paar slimme ondernemers creëren een collectie, vinden een paar grote influencers om deze tegen betaling te promoten, verkopen alle NFTs en doen daarna niets meer met het project. Investeerders worden op deze manier aan hun lot overgelaten. Ook Cointelegraph ontdekte in een poll dat 64,3 procent van de ondervraagden NFTs kocht en 58,3 procent daar geld mee verloren had. OKHotshot adviseert iedereen die wil investeren om bovenop het nieuws te blijven zitten, want als je over een project hoort via de meer mainstream kanalen, dan ben je te laat.

Waarom de meerderheid van de projecten faalt

Uit een onderzoek van maart 2022 van blockchain analysebedrijf Nansen, kwam naar voren dat de meeste NFT-collecties hun waarde compleet verliezen of in ieder geval onder de productiekosten handelen. Ook OKHotshot constateert die ontwikkeling en geeft een aantal voorbeelden van projecten die hopeloos gefaald zijn. Onder hen bevindt zich Pixelmon, een project waar in eerste instantie veel hype om ontstond.

Pixelmon haalde 70 miljoen dollar op, waarmee iedere NFT ongeveer 3 Ethereum koste. De huidige bodemprijs van het project ligt echter op 0,26 Ethereum, wat momenteel ongeveer 360 dollar is. Bij de onthulling van de collectie ontstond meteen een grote controverse, omdat de plaatjes een stuk minder aantrekkelijk waren dan aanvankelijk gedacht. 

NFT nieuws

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?