polkadot
Polkadot

De Polkadot koers is deze maand met 66 procent gestegen: Dit is waarom

De cryptomarkt blijft verrassen. Na opmerkelijke stijgingen van projecten zoals Solana (SOL) en Avalanche (AVAX) is nu Polkadot (DOT) aan de beurt.

Het platform, opgericht door Gavin Wood, is sinds het begin van deze maand met meer dan 66% gestegen, waarvan 14% in de laatste 24 uur. Hierdoor heeft DOT zijn hoogste koers van het jaar bereikt. Dit roept bij investeerders de vraag op wat ze van Polkadot kunnen verwachten in 2024.

Polkadot staat er goed voor

De sterke prestaties van Polkadot zijn onder meer terug te zien in een opmerkelijke toename van het gebruik van de blockchain. De Polkadot relay chain registreerde onlangs een recordaantal van 1 miljoen transacties op één dag, wat de hoogste activiteit in de geschiedenis van het netwerk betekent. Dit aantal overtreft het vorige record van 941.000 transacties, dat werd behaald tijdens de bullmarkt op 5 mei 2021. De toegenomen activiteit is voornamelijk te danken aan het groeiende gebruik van inscripties op de blockchain.

Bovendien heeft de Polkadot blockchain een aanzienlijke stijging in inkomsten meegemaakt. Het staat nu op de tweede plaats qua inkomstengroei onder de blockchains, waarbij het projecten zoals Solana en Polygon (MATIC) overtreft. Deze groei wijst op een toename van het aantal transacties, het gebruik van smart contracts en een groeiend aantal applicaties en diensten die op het netwerk worden ontwikkeld en gebruikt.

Deze toenemende activiteit op het netwerk is een bemoedigende ontwikkeling en zou kunnen leiden tot verdere adoptie en uitbreiding van het ecosysteem. Dit zou op zijn beurt de waarde van het netwerk en de DOT-token kunnen verhogen.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Polkadot of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Crypto analist verkocht Ethereum en Bitcoin voor deze altcoin
Top 3 best presterende cryptomunten van deze week
Enorme dump in aantocht? $3 miljard aan altcoins komen vrij
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC