Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

De Ripple wallet die Jed McCaleb financiert is eindelijk leeg

De Ripple wallet die Jed McCaleb al tijden lang enorme aantallen XRP tokens toestuurt, is nu leeg. Is hij nu klaar met verkopen?


Ripple is Jed McCaleb geen tokens meer verschuldigd

Volgens onderzoeker Leonidas Hadjiloizou zal Ripple niet langer meer XRP tokens sturen naar de zogenaamde “tacostand”-wallet van voormalig Ripple CTO Jed McCaleb. Een jaar geleden was Ripple nog 4 miljard XRP tokens verschuldigd, maar de schuld is nu afgelost. McCaleb bezit nu naar verluidt nog ongeveer 709,9 miljoen tokens, als deze verkocht zijn zal er een enorme verkoopdruk weggenomen worden.


De breuk tussen McCaleb en Ripple

Zoals we eerder in dit artikel al aangaven was Jed McCaleb één van de oprichters van Ripple. Echter, na een ruzie met andere Ripple bazen verdween McCaleb bij Ripple en richtte hij de Stellar Foundation op. Zijn vertrek was niet gratis voor Ripple. Het bedrijf was McCaleb namelijk 9 miljard XRP verschuldigd voor zijn rol bij het starten van het bedrijf.

Om te voorkomen dat McCaleb de markt zou laten crashen door alle tokens in één keer te liquideren, bereikte Ripple een overeenkomst met hem om limieten op de verkoop op te leggen. McCaleb mocht niet meer dan 1,5 procent van het gemiddelde dagelijkse volume verkopen. Deze deal zorgde voor veiligheid, maar ook voor een jarenlange verkoopdruk. Het is dan ook niet zo gek dat Ripple investeerders blij zijn dat zijn tokens eindelijk op raken.

Ondanks dat het een positief teken is dat de voormalig CTO geen tokens meer toegestuurd krijgt zullen Ripple fans nog even geduld moeten hebben. McCaleb heeft namelijk nog altijd 709,911 miljoen XRP tokens, die meer dan $880 miljoen waard zijn. Deze zullen eerst nog verkocht moeten worden voordat de verkoopdruk van McCaleb eindelijk op zal houden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten