Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

‘De tijd is gekomen’ – kan Bitcoin nu eindelijk zijn bullmarkt hervatten?

Jay Powell behoort als voorzitter van de Amerikaanse centrale bank tot de machtigste figuren binnen de financiële wereld. Gisteren gaf hij wellicht het startsignaal voor de tweede ronde van de bullmarkt van Bitcoin. “De tijd is gekomen om het beleid aan te passen”, zei de voorzitter van de Federal Reserve vrijdag tijdens zijn toespraak in het prachtige Jackson Hole.

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.500 bankiers, fondsmanagers, advocaten en investeerders gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

De richting is duidelijk, maar de timing en het tempo nog niet

Na het optrede van Jerome Powell is de richting (van de rente) duidelijk, maar het tempo waarop en de timing waarmee de rente zal dalen zijn dat niet. Die hangen af van de “inkomende data, de zich ontwikkelende vooruitzichten en de balans van risico’s.”

Daarmee doelt Jerome Powell uiteraard op het risico dat de Amerikaanse economie alsnog richting een recessie afglijdt. Tijdens zijn toespraak gaf Powell namelijk ook aan dat hij en zijn centrale bank zich zorgen maken over de verzwakking van de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Duidelijk is dat die volgens hen niet veel meer moet verzwakken, omdat dat anders weleens een probleem kan worden. Dat is waar hij onder andere op doelt met de “balans van risico’s.”

Verder zei Powell daarover dat de Fed “alles zal doen wat we kunnen om een sterke arbeidsmarkt te ondersteunen, terwijl we verdere progressie boeken richting prijsstabiliteit (het indammen van de inflatie).”

Wat dat betreft geeft Jay Powell dus aan dat hij en zijn centrale bank bereid zijn om stevig in te grijpen als dat nodig is om de arbeidsmarkt en in het verlengde daarvan de Amerikaanse economie te redden. Alles bij elkaar is dat goed nieuws voor Bitcoin, waardoor het niet vreemd is dat we de koers een mooie sprong zagen maken.

Met het plan om in september de rente te verlagen gaat de Amerikaanse centrale bank de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE) achterna. Die zijn allebei recent al begonnen met het verlagen van de rentes.

Kan de tweede ronde van de bullmarkt beginnen?

Vanaf de bodem van 5 augustus van ongeveer 48.000 dollar is de Bitcoin koers alweer met ~30% gestegen. Dat is een behoorlijk rap herstel, waardoor het niet vreemd zou zijn als we nog enige correcties of moeilijkheden ondergaan. Je kunt immers niet verwachten dat de Bitcoin koers in één rechte lijn omhoog schiet naar een nieuwe all-time high.

Alles is mogelijk, maar dat is niet het meest waarschijnlijke scenario. Alles bij elkaar ziet de zaak er op dit moment echter wel bullish uit, met de kanttekening dat we niet richting een recessie moeten afglijden.

Wat dat betreft is het met name belangrijk om de data met betrekking tot de Amerikaanse arbeidsmarkt in de gaten te blijven houden. Komt die met goede scores binnen elke maand? Dan hoeven we ons geen zorgen te maken over een recessie.

Op 6 september staat er weer een cruciaal banenrapport op het programma, die voor een groot deel het tempo en de timing van de renteverlagingen van de Federal Reserve zal bepalen. Wat dat betreft lijkt het alsof de focus van de markt nu op die datum ligt.

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.500 bankiers, fondsmanagers, advocaten en investeerders gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien XRP of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten