bitcoin etf
Bitcoin

De toekomst van Bitcoin: waar staat ‘s werelds grootste cryptomunt in 2034?

In de afgelopen tien jaar is de waarde van Bitcoin explosief gestegen. Waar de munt in 2013 nog rond de $478 schommelde, staat de prijs vandaag op een indrukwekkende $55.400. Dit betekent een spectaculaire waardestijging van maar liefst 120 keer de oorspronkelijke prijs.

Bitcoin heeft in acht van de elf volledige kalenderjaren sinds 2013 beter gepresteerd dan de meeste andere beleggingscategorieën, waardoor het een van de succesvolste investeringen van het afgelopen decennium is geworden. Maar hoe ziet de toekomst eruit? Waar zou Bitcoin over tien jaar kunnen staan? In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijke ontwikkelingen van ‘s werelds grootste cryptomunt.

De opkomst van Bitcoin

Bitcoin begon ooit als een experiment binnen een kleine groep tech-liefhebbers die gefascineerd waren door het idee van digitaal geld. In die vroege jaren was het echter bijzonder lastig om Bitcoin te kopen en veilig op te slaan, en de extreme volatiliteit maakte het tot een zeer risicovolle investering. De markt kende destijds zulke enorme schommelingen dat de huidige fluctuaties daarbij verbleken.

Door de jaren heen heeft Bitcoin echter een robuuste financiële infrastructuur ontwikkeld. Digitale wallets, handelsplatformen en nieuwe betaalmethoden hebben de adoptie enorm vergemakkelijkt. Hierdoor is Bitcoin toegankelijker geworden voor het brede publiek. Wereldwijd wordt geschat dat ongeveer 82 miljoen mensen Bitcoin bezitten, en in El Salvador is het zelfs erkend als officieel betaalmiddel. Bovendien houden grote bedrijven Bitcoin op hun balansen, wat bijdraagt aan de groeiende legitimiteit van deze digitale valuta.

Toenemende toegankelijkheid en politieke steun voor Bitcoin

Met de komst van spot Bitcoin-ETF’s, ondersteund door gerenommeerde vermogensbeheerders, is het voor beleggers nog makkelijker geworden om in Bitcoin te investeren. Daarnaast groeit ook de politieke steun voor Bitcoin. Zo sprak voormalig president Donald Trump tijdens een grote conferentie zijn steun uit voor de munt en suggereerde zelfs dat de VS een strategische Bitcoin-reserve zou moeten opbouwen. Dergelijke uitspraken benadrukken hoe ver Bitcoin is gekomen op het gebied van acceptatie.

Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van Bitcoin is het beperkte aanbod – er zullen nooit meer dan 21 miljoen munten in omloop zijn. In een wereld waarin staatsschulden en inflatie toenemen, zoals in de VS, kan deze schaarste de vraag naar Bitcoin vergroten en zo de prijs verder opstuwen.

De toekomstige waarde van Bitcoin

Hoewel het lastig blijft om de toekomstige waarde van Bitcoin nauwkeurig te voorspellen, wordt de munt vaak vergeleken met goud als middel voor waardeopslag. Bitcoin heeft echter enkele voordelen ten opzichte van goud: het is gemakkelijker te verifiëren, op te slaan en te transporteren, en het aanbod is beperkter.

De huidige marktkapitalisatie van goud bedraagt ongeveer $17 biljoen, terwijl die van Bitcoin rond de $1,2 biljoen ligt. Dit suggereert een potentieel groeipad van 1.300% voor Bitcoin als het ooit dezelfde marktkapitalisatie als goud zou bereiken.

Een meer conservatieve schatting voorspelt dat Bitcoin de komende tien jaar jaarlijks met ongeveer 15% zou kunnen groeien. Dit zou resulteren in een verviervoudiging van de huidige prijs tegen 2034.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt