Newsbit

Bitcoin, Whale and Bitcoin Price chart - Image of market manipulation

De volatiliteit van de Bitcoin stijgt naarmate whales hun BTC verkopen

Bitcoin, Whale and Bitcoin Price chart - Image of market manipulation

Gegevens suggereren dat de prijsdalingen van Bitcoin bij elke nieuwe all-time high het resultaat zijn van ‘megawhales’ die hun tokens verkopen.


Whales spelen op stijgingen en dalingen in

Volgens analisten van Material Indicators, een crypto-analysebedrijf, verkochten grote investeerders veel tokens toen Bitcoin op 7 januari de $40.000 bereikte. Dit leidde de uren erna tot een snelle daling van 10% naar het gebied van $36.000.

De dip werd snel opgekocht, waardoor de prijs daarna weer boven de $41.000 uitkwam. BTC zag echter nog een grote daling na opnieuw een all-time high te hebben bereikt op $42.000. Op dit moment wordt Bitcoin tegen $34.000 verhandeld. Material Indicators stelde het volgende:

“Het lijkt er dus op dat megawhales hun tokens blijven verkopen. Ik vermoed dat ze meer daling verwachtten.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Grote vraag vanuit de VS

Het feit dat de Bitcoin prijs de afgelopen weken af en toe hoger lag op Coinbase dan op andere exchanges, laat zien dat er een enorme vraag is vanuit Amerika. Dit suggereert dat er een strijd gaande is tussen normale whales die winst maken en nieuwe kopers op de Amerikaanse markt. De scherpe afwijzingen van elk nieuwe all-time high geven ook aan dat whales agressief winst kunnen maken zodra Bitcoin een nieuwe all-time high bereikt.

Het is dus belangrijk dat de vraag naar Bitcoin vanuit de VS op korte termijn aanhoudt. Anders zou de hoge verkoopdruk van whales ervoor kunnen zorgen dat BTC binnen afzienbare tijd een correctie ondergaat.


Waar zou Bitcoin naartoe kunnen gaan?

Op korte termijn het mogelijke herstel van de Amerikaanse dollar een zorg voor Bitcoin. Een handelaar die bekend staat als “Cantering Clark” wees op het herstel van de Amerikaanse dollar en de daling van edelmetalen. Hij zei het volgende:

“Dus de vraag is, nu de $DXY herstellende is en metalen reageren door te dalen, blijft $BTC het dan goed doen?”

De Amerikaanse dollarindex (DXY) zweeft op een ondersteuningsniveau op de maandelijkse grafiek. Bitcoin en goud worden geprijsd ten opzichte van de dollar. Als de dollar begint te stijgen, kan het risico van een BTC-correctie dus toenemen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top