gevangenis
Altcoin, Regulatie

De vrijlating van de CEO van SafeMoon wordt opgeschort vanwege vluchtrisico

In een opmerkelijke wending hebben federale aanklagers in de Verenigde Staten succes geboekt in het verkrijgen van een intrekking van het borgtochtbevel voor Braden John Karony, de CEO van SafeMoon. Zij benadrukten het vluchtrisico en suggereerden dat zijn vrijlating een potentieel gevaar voor de gemeenschap met zich meebracht.

Borgtochtbevel is opgeschort

Op 9 november heeft districtsrechter LaShann DeArcy Hall uit New York het borgtochtbevel van 8 november opgeschort, nadat aanklagers bezwaar hadden gemaakt tegen het besluit van rechter Daphne Oberg uit Utah om SafeMoon-CEO Braden John Karony vrij te laten op een borgtocht van $500.000.

De aanklagers betwistten de beslissing van rechter Oberg en betoogden dat het vrijlaten van Karony “zonder rekening te houden met de aanzienlijke financiële middelen en het vluchtrisico van de verdachte” plaatsvond. Ze voegden eraan toe dat zijn vrijlating een “voortdurend gevaar voor de gemeenschap” met zich meebracht.

De aanklagers benadrukten de ernst van de zaak door te vermelden dat, als Karony schuldig bevonden wordt, hij een potentiële maximale gevangenisstraf van 45 jaar riskeert.

Het borgtochtbevel van rechter Oberg op 8 november gaf Braden John Karony toestemming om in zijn Miami-appartement te verblijven, maar legde beperkingen op zoals het ontzeggen van toegang tot crypto-exchanges of -wallets, het bezitten of verhandelen van crypto, en het verbieden van deelname aan promotionele activiteiten.

Bezittingen over het hoofd gezien

Niettemin beweerden aanklagers dat de rechtbank in Utah de bezittingen van Karony over het hoofd had gezien bij het vaststellen van zijn borgsom van $500.000. Ze stelden dat de SafeMoon-CEO “bijna geen informatie over zijn financiën” had verstrekt en beweerden dat hij toegang had tot “activa ter waarde van in totaal miljoenen dollars.”

Daarnaast wezen aanklagers op de “substantiële en steeds groter wordende” buitenlandse banden van Karony, die maanden buiten de Verenigde Staten had doorgebracht in Europa en het Verenigd Koninkrijk met zijn verloofde, een Brits staatsburger en ingezetene.

De aanklagers hebben de rechtbank ook verzocht Karony naar New York over te brengen en hem daar te arresteren, een kwestie die rechter Hall op een later tijdstip zal overwegen.

Aangeklaagd voor samenzwering

Op 31 oktober werd Braden John Karony gearresteerd op de internationale luchthaven van Salt Lake City, samen met SafeMoon-bedenker Kyle Nagy en hoofd technologie Thomas Smith. Ze werden aangeklaagd voor samenzwering om effectenfraude en bankfraude te plegen. Ook zou een samenzwering voor het witwassen van geld een bijkomend risico zijn.

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft het trio ook beschuldigd van diverse frauduleuze activiteiten, waaronder niet-geregistreerde effectenverkopen, en beweerde dat ze geld hadden verduisterd om SafeMoon (SFM)-tokens aan te schaffen en zo de prijs kunstmatig op te drijven.

SafeMoon-technologiechef Thomas Smith werd op 3 november vrijgelaten op borgtocht van $500.000 en zoekt naar een schikking, terwijl het ministerie van Justitie meldde dat Kyle Nagy momenteel op vrije voeten blijft.

Regulatie nieuws

Kazachstan blokkeerde in 2023 980 niet-gelicentieerde crypto-exchanges
Binance-oprichter CZ moet in VS blijven tot straf bekend is
El Salvador onthult BTC ‘Vrijheidsvisum’
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%