rechtszaak, ripple, rechter
Ripple

De XRP koers stijgt nu belangrijke dag in Ripple rechtszaak hier is

De XRP koers is flink gestegen nadat het nieuws dat de ‘Ripple judgement briefs’ beschikbaar waren voor het publiek. Deze documenten werden een dag eerder bekendgemaakt dan verwacht. De XRP prijs steeg binnen een uur met meer dan 7 procent nu de rechtszaak steeds dichter bij een einde komt.

XRP presteert zeer goed

Hoewel de Ripple koers hierna ook weer wat is gedaald, behoudt XRP nog altijd een winst van meer dan 7 procent op weekbasis. XRP wordt momenteel verhandeld op $0,38 en het bereikte zelfs een dagelijks hoogteput $0,394. Een succesvolle afsluiting boven $0,365 zou XRP’s derde opeenvolgende dag van positieve winsten markeren.

XRP prijs 18 september
XRP koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Motie voor kort geding openbaar gemaakt

Volgens Ripple’s advocaat, Stuart Alderoty, “is de dag eindelijk gekomen”, aangezien de Ripple-SEC-motie voor een kort geding openbaar is gemaakt. De moties werden eigenlijk verwacht op maandag 19 september, maar kwamen dus een dag eerder. Alderoty vertelt het volgende:

Na twee jaar procederen is de SEC niet in staat om een investeringscontract te identificeren en kan het niet voldoen aan de punten van de Howey-test. Het Congres gaf de SEC alleen jurisdictie over securities. Laten we teruggaan naar wat de wet zegt en stoppen met de rechtszaak

De briefingen hebben verschillende reacties van de gemeenschap uitgelokt. Advocaat Jeremy Hogan merkte op: “Ik heb net de briefing gelezen en de SEC heeft een paar grote problemen. De expert is het ermee eens dat de meeste veranderingen in de XRP-prijs te wijten zijn aan marktkrachten (en niet aan Ripple).”

Hij voegde er het volgende aan toe: “Ook kan de SEC heeft niet kunnen bewijzen dat een XRP-koper de vermeende marketing pitch van Ripple heeft gehoord.”

Komende data

Ripple heeft bijna een maand de tijd om bezwaar te maken tegen deze reeks moties. De oppositie zal naar verwachting voor 18 oktober reageren. De antwoorden hierop zullen naar verwachting binnenkomen op 15 november, tegen die tijd zullen alle briefings zijn afgerond. Dan zal de rechter haar definitieve beslissing bekend maken.

James K. Filan voorspelt dat rechter Torres op of voor 31 maart 2023 gelijktijdig zal beslissen over de expert motions en het kort geding.

Ripple nieuws

Forbes-journalisten beweren dat Ripple (XRP) nutteloos is
Ripple prijsvoorspelling: Analist voorziet stijging XRP naar 6 dollar
Mastercard prijst successen van Ripple in Latijns Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen