Google Deepmind
Blockchain

DeepMind: Nieuwe AI ‘Gemini’ wordt krachtiger dan ChatGPT

Volgens DeepMind, de dochteronderneming van Google gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie (AI), zal het toekomstige AI-systeem van het bedrijf ‘een grotere capaciteit hebben’ dan OpenAI’s ChatGPT.

Gemini AI gebruikt vergelijkbare tekstuele processen als ChatGPT

Demis Hassabis, de CEO van DeepMind, heeft volgens een rapport van Wired verklaard dat het Gemini AI-systeem van het bedrijf een geavanceerd taalmodel (LLM) zal zijn dat vergelijkbare tekstuele processen gebruikt als ChatGPT. Echter, het zal worden verrijkt met nieuwe functionaliteiten zoals planning en probleemoplossing.

De ontwikkeling van het systeem zal voortbouwen op de technologie en technieken die werden toegepast in AlphaGo, een eerdere AI-creatie van DeepMind uit 2016.

Op een hoog niveau kun je Gemini zien als een combinatie van enkele van de sterke punten van systemen van het AlphaGo-type met de verbazingwekkende taalmogelijkheden van de grote modellen.

Bovendien gaf hij aan dat er “boeiende nieuwe innovaties” zullen zijn waar hij enthousiast over is. De introductie van Gemini vond plaats tijdens de Google I/O-ontwikkelaarsconferentie in mei, waar het samen met andere AI-producten werd gepresenteerd.

Lancering nog enkele maanden verwijderd

Hassabis benadrukte dat de officiële lancering van Gemini nog enkele maanden verwijderd is en dat het ontwikkelingsproces uiteindelijk tientallen tot honderden miljoenen dollars zal vergen.

Volgens hem ziet hij geen reden waarom de functionaliteiten die ze met Gemini ontwikkelen niet zouden werken.

Bovendien benadrukte de CEO van DeepMind de “dringende” noodzaak van verder onderzoek naar de potentiële risico’s van geavanceerdere AI-systemen. Eerder had Hassabis al aangegeven dat AI op menselijk niveau mogelijk vóór 2033 zou kunnen verschijnen.

Het nieuws over Gemini komt kort na de lancering van Google’s eigen AI-chatbot, Bard, die concurreert met het veelbesproken ChatGPT van OpenAI. Bard heeft echter te maken gekregen met interne twijfels van voormalige Google-medewerkers met betrekking tot de “maatschappelijke zorgen”.

De lancering van Google Bard in de Europese Unie is al geblokkeerd omdat toezichthouders in Ierland beweren dat het bedrijf niet de vereiste documentatie heeft ingediend.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?